Isis ilmoittaa, että Ranskan kirkkohyökkääjät olivat järjestön "sotilaita"

Ranskan presidentti François Hollande on toistanut, että Isis on julistanut sodan Ranskalle.

Ulkomaat
Poliiseja ja siviileitä kadulla.
Poliiseja lähellä kirkkoa jossa kaksi miestä otti panttivankeja Ranskan Saint-Etienne-du-Rouvrayssa 26. heinäkuuta.Julien Paquin / EPA

Terroristijärjestö Isis ilmoittaa, että Pohjois-Ranskassa kirkkoon hyökänneet miehet olivat järjestön "sotilaita". Asiasta kertoo Isisiä lähellä oleva uutistoimisto Amaq.

Kaksi miestä otti viisi panttivankia kirkossa Saint-Etienne-du-Rouvrayn kaupungissa puoliltapäivin tänään tiistaina. He tappoivat papin ja haavoittivat toista panttivankia, ennen kuin Ranskan poliisi ampui heidät hengiltä.

Ranskan presidentti François Hollande kertoi noin tunti sitten, että kirkkoon hyökänneet miehet olivat väittäneet kuuluvansa Isisiin.

– Isis on julistanut sodan meitä vastaan. Meidän pitää taistella tässä sodassa kaikin mahdollisin keinoin, mutta lakia noudattaen. Se tekee meistä demokratian, sanoi Hollande.

Hän antoi lausuntonsa Saint-Etienne-du-Rouvrayssa. Ranska on korkeassa valmiustilassa Nizzan joukkosurman jälkeen. Hyökkääjä ajoi kuorma-autonsa väkijoukkoon Nizzan rantabulevardilla Ranskan kansallispäivänä ja tappoi 84 ihmistä.

Lähteet: Reuters, AFP