Laatu ja monipuolisuus Lohtajan kirkkomusiikkijuhlien menestyksen takeena

Lohtajan kirkkomusiikkijuhlat aikoo tuplata kävijämääränsä aiemmasta tähtiesiintyjien siivittämänä. Pääkonserttien lisäksi kuullaan myös pienempiä kappelikonsertteja sekä ympäri Kokkolaa musisoivia kylämuusikoita.

Lohtaja
Kolme nuorta naista soittaa vohvelikahvilassa.
Kalle Niskala / Yle

Kirkkomusiikkijuhlat luottaa tällä kertaa koviin artistinimiin, mutta myös yleisölle tuttuihin sävelmiin. Sunnuntaihin saakka kestävillä juhlilla esiintyvät muun muassa pianisti ja säveltäjä Iiro Rantala sekä oopperalaulaja Waltteri Torikka.

Tapahtuman toiminnanjohtaja Kari Pappinen luonnehtii ohjelmistoa tasokkaaksi ja monipuoliseksi. Tämän uskotaan houkuttelevan myös yleisöä.

- Me pyrimme edellisvuosista tuplaamaan yleisömäärät. Se on toki rohkeasti sanottu, mutta olemme tyytyväisiä jos saamme tapahtumaan nelisentuhatta kuulijaa.

Kylämuusikot jalkautuvat eri puolille Kokkolaa

Pääkonserttien lisäksi juhlilla kuullaan myös pienempiä kappelikonsertteja sekä ympäri Kokkolan kaupunkia musisoivia kylämuusikoita. Heidän soitostaan voi nauttia esimerkiksi kauppareissulla. Keikkoja kylämuusikoilla on viikon aikana parisenkymmentä.

Lisäksi Lohtajan pappilassa on esillä taiteilija Sven Svanbäckin ikonitaidenäyttely.

Lohtajan kirkkomusiikkijuhlilla on pitkät perinteet – ne järjestetään nyt jo 38. kerran. Ohjelmiston teemana on "Pakko kuulla".