Hyppää sisältöön

Vasemmistoliiton Furuholm maanittelee demareita yhteisrintamaan Porissa

SDP ja vasemmistoliitto äänestivät yhdessä torjuakseen osan Porin lomautuksista. Vasemmistoliiton ryhmänjohtaja Tapio Furuholm jatkaa demarien maanittelua yhteistyöhön porvareita vastaan.

Kuva: Antti Laakso / Yle

Porin vasemmistoliiton johto vaatii SDP:tä jatkamaan yhteistyötä porvaripuolueita vastaan.

Vasemmistoliiton valtuustoryhmän puheenjohtaja Tapio Furuholm kehuu julkisuuteen toimittamassaan viestissä demareita yhteistyöstä, jolla vasemmistopuolueet yrittivät estää osan vuoden lopussa tapahtuvista lomautuksista.

– Yritimme pelastaa mitä pelastettavissa oli. Ei auttanut. --- Toivottavasti haluja yhteistyöhön on vastaisuudessakin. Sitä olisi tarvittu jo viime syksyn budjettikahinoissa, oman työterveyshuollon hävittämisessä ja koulujen lakkauttamisissa, Furuholm sanoo.

Pori lomauttaa pääosan henkilöstöstään kolmen viikon ajaksi, jotta kaupunki saisi miljoonien eurojen säästöt ja pystyisi kattamaan osan alijäämästään.

"Wahlman sitoutui lomautuksiin"

Vasemmistoliiton ryhmänjohtaja Tapio Furuholm arvioi, että SDP:ssä alkaa nyt sisäinen keskustelu, "pyykinpesu", puolueen viimeaikaisesta toiminnasta.

Yritimme pelastaa mitä pelastettavissa oli.

Tapio Furuholm (vas.)

– Sellaisia vihjauksia elää sosiaalidemokraattien leirissä. Ilman [SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtajan] Esa J. Wahlmanin sitoutumista kohtuuttomaan tasapainotukseen ja hänen antamaansa lupaa ryhtyä lomautuksiin lopputulos olisi ollut kaupungin palveluiden ja pienipalkkaisten ihmisten kannalta toinen, Furuholm vihjaa.

Yle ei tavoittanut Wahlmania kommentoimaan Furuholmin näkemyksiä.

Tuttu toive

Vasemmistoliitosta on aiemminkin maaniteltu demareita lopettamaan yhteistyö kokoomuksen kanssa. SDP on kuitenkin halunnut tehdä yhteistyötä useisiin suuntiin eikä ole ainakaan tähän asti suostunut sitomaan käsiään vasemmistoliiton pyrkimyksiin.

Demareissa on laskettu, että liika sitoutuminen vasemmiston yhteistyöhön vahvistaisi perussuomalaisten asemaa vaa'ankielipuolueena. Osa demariväestä ei myöskään pidä vasemmistoliiton toimintatavoista – ja myös henkilökemiat ovat muutamien johtohenkilöiden välillä hyvin tulehtuneet.

SDP:llä ja vasemmistoliitolla ei ole enää yhdessä enemmistöä Porin valtuustossa kuten vielä takavuosina. Perussuomalaisten kannatuksen nousu ja kokoomuksen kasvu niukasti Porin suurimmaksi puolueeksi ohi demarien viime kuntavaaleissa ovat muuttaneet Porin poliittista tasapainoa.

Lisätty 13:43 linkiksi Wahlmanin kommentit.