Savolaiset vauhdissa: bussiyritys järjestää Pokémon Go -pelimatkan

Suosittu mobiilipeli on innostanut nilsiäläisen bussiyrityksen järjestämään tiettävästi Suomen ensimmäisen Pokémon Go -pelimatkan elokuussa.

Kuva: Valtteri Välimäki / Yle

Mobiilipeli Pokémon Go:n synnyttämä innostus ei näytä olevan laantumaan päin. Nilsiäläinen linja-autoyritys Linja-autoliike E. Ahonen kertoo järjestävänsä pelimatkan Pokémon GO-pelaajille Savossa elokuussa.

Idean pelimatkan järjestämisestä sai yrityksen myynti- ja markkinointijohtaja Sinikka Ahonen, joka on huomannut pelin suosion katukuvassa kännykät käsissä liikkuvina nuorina. Kun Ahosen tytär oli Helsingistä käymässä äitinsä luona, tämä oli pistänyt merkille, ettei Nilsiässä ole yhtä helppo löytää Pokémoneja, mitä suuressa kaupungissa.

– Ajattelin, että pelaajien pitäisi mennä muuallekin, koska eri paikkakunnilla voi löytää erilaisia Pokémoneja. Siitä sain idean, että nuorille pitäisi järjestää tämmöinen Pokémon-pelimatka eri kaupunkien keskusta-alueilla, missä on suurempi mahdollisuus saada Pokémoneja, Sinikka Ahonen kertoo hymyillen.

Vaikka matka lanseerattiin tänään tiistaina, on sille jo muutamia ilmoittautuneita pelaajia. Esimerkiksi Pokémon Go Kuopio -Facebook-ryhmässä on käyty keskustelua, jossa on valiteltu PokeStopien vähäistä määrää syrjäisemmillä alueilla. PokeStopeilta saa lisää pelissä tarvittavia Pokepalloja, joilla itse Pokémon-hahmot napataan kiinni.

Ahonen itse ei ole peliä kokeillut, mutta on saanut tyttäreltään esittelyn pelin saloista.

– Ehkä joku nuorempi matkanjohtaja lähtee tälle matkalle. Vielä en ole innostunut lataamaan tätä kännykkään, Ahonen virnistää.

Valmismatkojen järjestämisessä kunnostautunut Linja-autoliike E. Ahosen Pokémon Go -pelimatka vie osallistujat nappaamaan Pokémoneja Siilinjärvelle, Kuopioon, Suonenjoelle, Pieksämäelle, Varkauteen ja Leppävirralle elokuun alussa.