Ranskan kirkkoiskun toinen tekijä tunnistettu – nuori mies oli poliisin valvonnassa

Ranskalaisessa kirkossa panttivankeja ottaneista miehistä toinen on tunnitettu. Radikalisoitunut nuori mies oli yrittänyt lähteä Syyriaan ja poliisi tarkkaili hänen liikkeitään seurantalaitteella.

Ulkomaat
Poliisiauto katusulkuna.
Poliisi oli sulkenut tien kirkolle, jossa veitsimiehet ottivat panttivankeja, Saint-Etienne-du-Rouvrayn kaupungissa Pohjois-Ranskassa tiistaina.Alice Patalacci / EPA

Toinen Ranskassa tiistaina kirkkoon hyökänneistä on tunnistettu. Hyökkäjä on 19-vuotias mies. Hän oli kotoisin samasta kaupungista, jossa kirkkohyökkäys tapahtui. Asiasta kertoo syyttäjä Francois Molins.

Mies oli viranomaisten seurannassa, sillä hän oli viime vuonna yrittänyt kahdesti päästä Syyriaan ilmeisesti tarkoituksenaan liittyä radikaali-islamisteihin. Uutistoimisto AP:n mukaan mies käytti vääriä henkilöllisyyspapereita. Mies oli ollut pidätettynä näiden yritysten jälkeen.

Uutistoimisto AP:n lähteiden mukaan miehen perhe oli kertonut viranomaisille tämän radikaaleista ajatuksista estääkseen hänen lähtönsä Syyriaan.

Mies oli viranomaisten tarkkailussa ja hän käytti elektronista seurantalaitetta, jonka avulla hänen sijaintiaan voitiin tarkkailla. Hänellä oli lupa poistua kotoaan vain muutamiksi tunneiksi päivässä.

Toisen hyökkääjän henkilöllisyyttä selvitetään

Toista kirkkoon hyökännyttä miestä ei ole vielä tunnistettu, kertoi syyttäjä Molins lehdistötilaisuudessa.

Kaksi miestä otti tiistaina viisi ihmistä panttivangeikseen kirkossa Saint-Etienne-du-Rouvrayn kaupungissa Ranskan Normandiassa. Yksi panttivanki kuoli ja yksi loukkaantui. Ranskan poliisi ampui kirkkoon hyökänneet miehet kuoliaiksi.

Miehet olivat ilmoittaneet edustavansa terroristijärjestö Isisiä ja myös Isis on kertonut heidän olleen järjestön "sotilaita".

Lähteet: Reuters, AP