1. yle.fi
  2. Uutiset

Applen hittituotteen iPhonen myynti laski edelleen

Teknologiayhtiö Applen iPhone-älypuhelimen myynti on jatkanut alamäkeään viimeisimmällä vuosineljänneksellä. Myös yhtiön liikevaihto on kutistunut.

talous
Miehen kädessä älypuhelin jossa näkyy sosiaalisen median appseja.
Henrietta Hassinen / Yle

Älypuhelinjätti Applen tulos on jatkanut laskuaan kuluneella vuosineljänneksellä. Yhtiön nettotulos rojahti huhti-kesäkuussa 7,8 miljardiin dollariin, mikä tarkoittaa 27 prosentin pudotusta verrattuna vuoden takaiseen tilanteeseen.

Liikevaihto putosi tilivuoden kolmannella vuosineljänneksellä 15 prosenttia vuoden takaisesta 42,36 miljardiin dollariin. Vuosi sitten liikevaihto oli 49,61 miljardia dollaria.

Teknologiayhtiön hittituotteen iPhone-älypuhelimen myynti jatkoi vähenemistään. Yhtiö tiedottaa myyneensä vuosineljänneksellä 40,4 miljoonaa iPhonea, kun vuosi sitten vastaavana aikana puhelimia myytiin 47,5 miljoonaa kappaletta. Pudotusta myynnissä oli siis 15 prosenttia.

Kyseessä on toinen vuosineljännes peräkkäin, kun iPhone-puhelinten myynti laskee. Uutistoimistojen mukaan puhelinten myynnin kehitys ei kuitenkaan ollut niin heikkoa kuin odotettiin.

Myös muiden Applen tuotteiden, kuten tablettien ja tietokoneiden myynti laski. Sen sijaan mobiilisovellusten ja muiden nettipalvelujen osalta Applen liiketoimista kasvoi.

Nyt meneillään olevalle vuosineljännekselle Applelle ennustetaan hiukan parempaa tulosta, mikä kaikesta huolimatta siivitti yhtiön osakkeet nousuun tulosjulkistuksen jälkeen.

Lähteet: AFP, AP, Reuters

Lue seuraavaksi