Hillary Clintonin presidenttiehdokkuus varmistui

Yhdysvaltain demokraattisen puolueen ehdokkaaksi on puoluekokouksessa Philadelphiassa vahvistettu Hillary Clinton. Torstaina puoluekokouksen päätteeksi Clintonin on määrä hyväksyä nimityksensä ja pitää linjapuheensa.

USA:n presidentinvaali
 Demokraattien presidenttiehdokkaaksi pian nimitettävä Hillary Clinton kampanjoi viikonloppuna Floridassa.
Demokraattien presidenttiehdokkaaksi pian nimitettävä Hillary Clinton kampanjoi viikonloppuna Floridassa.Rhona Wise / EPA

Hillary Clintonin valinta demokraattisen puolueen presidenttiehdokkaaksi on varmistunut. Clinton tulee kohtaamaan presidentinvaaleissa republikaanien Donald Trumpin, joka nimitettiin oman puolueensa ehdokkaaksi viime viikolla.

Clintonin ehdokkuus varmistui, kun vaadittu määrä puoluekokousedustajista vahvisti tukevansa häntä. Yöllä Suomen aikaa pidetyssä kokouksen osuudessa osavaltiot ilmoittivat vuorotellen Clintonia tukevien edustajien määrän.

Clinton tarvitsi taakseen vähintään 2 382 puoluekokousedustajaa. Hän sai kaikkiaan 2 843 ääntä Bernie Sandersin saadessa 1 865 ääntä. Presidenttiehdokaskisasta luopunut Sanders oli antanut Clintonille täyden tukensa ja kehottanut kannattajiaan äänestämään Clintonia.

Hillary Clinton tunnetaan erityisesti entisenä ulkoministerinä ja entisen presidentin Bill Clintonin vaimona. Hän on ensimmäinen nainen, joka nousee presidenttiehdokkaaksi pääpuolueissa.

Lähteet: Reuters, AP