Yle valvoi: Tässä yön uutiset lyhyesti

Yhdysvalloissa demokraatit ovat vahvistaneet Hillary Clintonin puolueen presidenttiehdokkaaksi puoluekokouksessa Philadelphiassa. Ranskassa kirkkohyökkäyksen tutkinnassa on selvinnyt, että toinen hyökkääjistä oli poliisin seurannassa hänen yritettyään päästä Syyriaan.

Ulkomaat
Hillary Clinton puhuu
Rhona Wise / EPA

Yhdysvalloissa Hillary Clintonin presidenttiehdokkuus varmistui

Yhdysvaltain demokraattisen puolueen ehdokkaaksi on puoluekokouksessa Philadelphiassa vahvistettu Hillary Clinton. Clintonin on määrä hyväksyä nimityksensä ja pitää linjapuheensa torstaina puoluekokouksen päätteeksi. Clinton tulee kohtaamaan presidentinvaaleissa republikaanien Donald Trumpin, joka nimitettiin oman puolueensa ehdokkaaksi viime viikolla.

Ranskassa kirkkoiskun tekijä oli poliisin seurannassa

Toinen Ranskassa tiistaina kirkkoon hyökänneistä ja panttivankeja ottaneista miehistä on tunnistettu. 19-vuotias mies oli radikalisoitunut ja yrittänyt kahdesti lähteä Syyriaan ilmeisesti tarkoituksenaan liittyä terrorijärjestö Isikseen. Hän oli ollut pidätettynä ja poliisi tarkkaili hänen liikkeitään seurantalaitteella.

Brasilian hyllytetty presidentti Rousseff ei avaa Rion olympialaisia

Brasiliassa väärinkäytösepäilyjen vuoksi hyllytetty presidentti Dilma Rousseff jättäytyy pois Rion kesäolympialaisten avajaisista. Väliaikainen presidentti Michel Temer ja Rousseff ovat molemmat saaneet kutsun avajaisiin, mutta Temer avaa kisat. Rousseffin mukaan hänellä ei ole virallista roolia avajaisissa. Kahden presidentin läsnäolo olisi ollut hankalaa ulkomaalaisille arvovieraille ja diplomaateille.

Applen hittituotteen iPhonen myynti laski edelleen

Teknologiayhtiö Applen iPhone-älypuhelimen myynti on jatkanut alamäkeään viimeisimmällä vuosineljänneksellä – myynti laski 15 prosenttia. Myös yhtiön liikevaihto on kutistunut. Yhtiön nettotulos rojahti huhti-kesäkuussa 7,8 miljardiin dollariin, mikä tarkoittaa 27 prosentin pudotusta verrattuna vuoden takaiseen tilanteeseen. Apple kertoo myyneensä vuosineljänneksellä 40,4 miljoonaa iPhonea, kun vuosi sitten vastaavana aikana puhelimia myytiin 47,5 miljoonaa kappaletta.