Naantalista on kehkeytymässä muotikaupunki – matkailukesä ollut vilkas

Varsinkin majoittujia on riittänyt. Matkailijoille tarjotaan muun muassa muotiaiheisia näyttelyjä.

Naantali
Taiteilija Jukka Rintalan asuja esiteltiin Naantalin helteisessä illassa.
Taiteilija Jukka Rintalan asuja esiteltiin Naantalin helteisessä illassa.Minna Rosvall / Yle

Naantalin matkailukesästä on tulossa hyvä. Varsinkin majoittujia on ollut runsaasti liikkeellä. Heinäkuu on varattu jo kesäkuussa täyteen ja elokuun viikonloputkin alkavat olla loppuun varattuja. Muumimaailmassa kävijöitä on ollut viime kesien tahtiin eli siellä päästään noin 200 000 kävijään.

Aikuistenkin pitäisi suhtautua säihin niin kuin lapset.

Tarja Rautiainen

Naantaliin saapuvien yksittäisten matkailijoiden käyttäytymiseen vaikuttaa sää, kertoo Naantalin matkailun toimitusjohtaja Tarja Rautiainen.

– He, jotka varaavat majoituksen kauempaa, tulevat, oli sää mikä tahansa. Lähikuntien kävijöitä liikuttaa sää. Hyvä kesä on takana ja vielä puolet edessä, kertoo Rautiainen.

Lapset eivät välitä säästä

Muumimaailmassa kävijöitä on ollut viime kesien tahtiin eli siellä päästään noin 200 000 kävijään. Toimitusjohtaja Tarja Rautiainen kertoo, että lapsiperheitä sateinenkaan sää ei haittaa.

Aikoinaan 1980-luvulla täällä oli plyymiä ja Chanel viiden tuoksua.

Tarja Rautiainen

– Jos sataa, lapsille puetaan sadevaatteet ja viitat ja lapset nauttivat, satoi tai paistoi. Syypäitä olemme me aikuiset. Sanomme, että ei voi lähteä, kun sataa tai on liian kuuma. Eiväthän lapset tällaisesta välitä. Ei heidän kasvoiltaan loista tyytymättömyys. Aikuistenkin pitäisi suhtautua säihin niin kuin lapset, toivoo Rautiainen.

Model of the World Suomen finaalin voittajat Unikeonpäivänä Naantalissa.
Model of the World Suomen finaalin voittajat Unikeonpäivänä Naantalissa. Emilia Anttikoski(3.sija), Anna Merimaa(voittaja), Hanna Kyyrö(2.sija)Minna Rosvall / Yle
Toimitusjohtaja Tarja Rautiainen mallien kanssa Naantalin rannassa.
Toimitusjohtaja Tarja Rautiainen mallien kanssa Naantalin rannassa.Minna Rosvall / Yle

Lifestyleä lisää Naantaliin

Naantaliin on viime vuosina tullut yhä enemmän muotia. Taiteilija Jukka Rintala on pitänyt näyttelyitä ja näytöksiä Naantalissa. Lisäksi Paola Suhonen toi omaa mallistoaan esille Naantaliin tänä kesänä.

– Aikoinaan 1980-luvulla täällä oli plyymiä ja Chanel viiden tuoksua. Sitä haikailevat vanhat yrittäjät, kun ranta oli täynnä näitä suomalaisia julkimoita. Naantali oli näyttäytymispaikka. Ehkä voimme palata siihen samaan, mutta tuunattuna 2000-luvulle, Tarja Rautiainen kertoo.