Kauppapaikalle rajan tuntumassa olisi ottajia – kaksi uutta ehdokasta tarjoutunut vuokralle Vaalimaalle

Kauppapaikka Vaalimaalla kiinnostaa ainakin kahta uutta tahoa. Virolahti etsii uusia vuokralaisia Vaalimaan ostoskeskustontille sen jälkeen, kun se irtisanoi sopimuksen Vaalimaa Shopping Center Oy:n kanssa maksamattomien vuokrien takia. Vaalimaa Shopping Center Oy:kään ei ole lyönyt hanskoja tiskiin.

Vaalimaa
Vaalimaa Shopping Centerin työmaa kesäkuussa 2016. Virolahden kunta on irtisanonut vuokrasopimuksen ostoskeskusta virittelevän yhtiön kanssa vuokranmaksuvaikeuksien vuoksi. Ostoskeskuksen työmaalla perustuksia on ehditty jo tehdä. Työt ovat seisseet kohta pari vuotta.
Miina Sillanpää / Yle

Kaksi uutta tahoa on kiinnostunut vuokraamaan Vaalimaa Shopping Centerin tontin.

Virolahden kunta irtisanoi VSC:n vuokrasopimuksen Vaalimaalla maksamattomien vuokrien takia kesäkuussa. Päätös on nyt saanut lainvoiman. Ostoskeskusyhtiöllä on puoli vuotta aikaa siirtää jo rakentamansa perustukset pois tontilta.

Myös kaksi uutta vuokralaisehdokasta rakentaisivat paikalle ostoskeskuksen. Kunnanjohtaja Osmo Havuahon mukaan toisen suunnitelma on hyvin pitkälti samanlainen VSC:n suunnitelmien kanssa. Toinen taho jättäisi hotellin pois tai tekisi sen pienempänä.

– Molemmat ehdokkaat ovat EU:n alueelta, muotoilee Havuaho.

Neuvotteluja käydään yhä myös Vaalimaa Shopping Center Oy:n kanssa. Yhtiö on ollut yhteydessä kuntaan ja on ilmaissut olevansa yhä kiinnostunut jatkamaan hankettaan.