Saksan viranomaisilta tyrmäys – Ahlstromin tehdaskaupat peruuntuivat

Ahlstromin ja yhdysvaltalaisen Owens Corningin välinen kauppa julkistettiin tammikuussa, ja se koski Ahlstromin Building & Wind -liiketoimintayksikköä. Kauppaan kuuluivat tehtaat Karhulassa, Mikkelissä ja Venäjän Tverissä.

Kuva: Olli Törönen / Yle

Kuitumateriaaleja valmistavan Ahlstromin Karhulan ja Mikkelin tehtaita ei myydäkään amerikkalaiselle ostajalle. Ahlstromin mukaan syynä ovat odottamattomat haasteet saada yrityskaupalle hyväksyntää Saksan kilpailuviranomaisilta.

– Emme lähde tarkemmin kommentoimaan syitä viranomaisten kielteiseen kantaan. Olemme sitoutuneet kehittämään liiketoimintayksikköä ja sillä on positiivinen vaikutus kannattavuuteemme, sanoo Ahlstromin talousviestintä- ja sijoittajasuhdepäällikkö Juho Erkheikki.

Ahlstromin ja yhdysvaltalaisen Owens Corningin välinen kauppa julkistettiin tammikuussa, ja se koski Ahlstromin Building & Wind -liiketoimintayksikköä. Karhulan ja Mikkelin tehtaiden lisäksi kauppaan kuului Venäjän Tverissä sijaitseva tehdas. Kolme tehdasta työllistävät yhteensä noin 260 henkilöä.

Yhtiön mukaan yksikön liikevaihto oli viime vuonna runsaat 83 miljoonaa euroa ja oikaistu liikevoitto 5,9 miljoonaa euroa. Peruuntuneen kaupan myötä Ahlstrom päivitti näkymiään tälle vuodelle. Koko yhtiön liikevaihdon odotetaan olevan tänä vuonna 1 040 - 1 140 miljoonaa euroa.