Hyppää sisältöön

Venäjä kiistää sekaantuneensa Yhdysvaltain vaalikampanjaan

Kremlin tiedottajan mukaan Venäjä ei koskaan sekannu ulkovaltioiden sisäisiin asioihin.

Venäjän presidentti Vladimir Putin ja Yhdysvaltain presidentti Barack Obama kättelevät viime syksynä YK:n juhlakokouksessa. Kuva: Sergei Guneyev /EPA

Kreml kiisti keskiviikkona, että Venäjä olisi sekaantunut Yhdysvaltain presidentinvaalikampanjaan. Lausunto annettiin sen jälkeen kun Yhdysvaltain presidentti Barack Obama oli sanonut, ettei voi sulkea pois sitä vaihtoehtoa, että Venäjä yrittäisi heiluttaa vaalitulosta tukemaan Donald Trumpia.

Yhdysvaltain demokraattipuolue epäilee, että puolueen sähköpostit paljastaneen Wikileaks-vuodon taustalla olisivat venäläiset hakkerit.

– Presidentti Putin on toistuvasti sanonut, että Venäjä ei ole koskaan sekaantunut eikä sekaannu ulkovaltojen sisäisiin asioihin, ennen kaikkea muiden maiden vaalikampanjoihin, sanoi Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov.

Peskovin mukaan Yhdysvaltain hakkerointisyytteet ovat epätarkkoja eikä konkreettisia todisteita ole esitetty. Hänen mukaansa Yhdysvaltain poliitikot käyttävät "Venäjä-korttia" ja uskovat kauhutarinoita, joita ovat itse luoneet.

.
.