1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Suomen Sosialidemokraattinen Puolue (SDP)

Wahlman: Porin SDP ei sido käsiään vasemmistoliittoon

Vasemmistoliiton valtuustoryhmän johtaja Tapio Furuholm vetoaa demareihin vasemmistoyhteistyön tiivistämiseksi Porissa. SDP aikoo tehdä jatkossakin yhteistyötä kaikkien puolueiden kanssa ja etsiä ratkaisuja asiakohtaisesti.

Kuva: Antti Laakso / Yle

Porin sosiaalidemokraatit eivät aio tarttua vasemmistoliitosta tulleeseen yhteistyövetoomukseen.

Porin vasemmistoliiton valtuustoryhmän puheenjohtaja Tapio Furuholm vaatii SDP:tä jatkamaan yhteistyötä porvaripuolueita vastaan. Furuholm kehuu julkisuuteen toimittamassaan viestissä demareita yhteistyöstä, jolla vasemmistopuolueet yrittivät estää osan vuoden lopussa tapahtuvista lomautuksista.

SDP:n valtuustoryhmän johtaja Esa J. Wahlman sanoo, että demarit pitävät yhteistyön avoinna kaikkiin suuntiin.

"Joka asia katsotaan erikseen"

Wahlmanin mielestä SDP:n kannalta ei olisi hyvä sitoa politiikkaansa liian tiiviisti vasemmistoliittoon.

– Katsomme jokaisen asian erikseen. Seuraavat suuret kysymykset ovat organisaatiouudistus ja ensi vuoden vaikea talousarvioprosessi. Näissä tarvitaan laajempaa yhteistyötä kuin pelkkä vasemmisto. Sosiaalidemokraattinen liike on aina katsonut kokonaisuutta, Wahlman sanoo.

Sosiaalidemokraattinen liike on aina katsonut kokonaisuutta.

SDP:n valtuustoryhmän johtaja Esa J. Wahlman

Vasemmistopuolueet eivät enää muodosta enemmistöä Porin valtuustossa kuten takavuosina, joten SDP ja vasemmistoliitto eivät pystyisi viemään omia näkemyksiään läpi kahdestaan vaan tarvitsisivat tukea muista ryhmistä.

Vasemmistoliiton Furuholm arvioi myös, että SDP on jakaantunut lomautuspäätösten takia. Wahlman sanoo, ettei ole havainnut jakautumista tai tarvetta jälkipyykkiin vasemmistojohtajan esittämään tapaan.

Wahlman haluaa korostaa, että lomautuspäätökset tehtiin porvaripuolueiden eli kokoomuksen ja keskustan äänillä. Pori päätti lomauttaa henkilöstönsä pääosin kolmen viikon ajaksi vuoden loppupuolella.