Kajaanin paikallisliikenteen sopimus puretaan pikavauhdilla kesken kauden

Kajaanin kaupunki on aloittanut neuvottelut paikallisliikennettä hoitavan Kajaanin Kaupunkiliikenne Oy:n kanssa sopimuksen purkamisesta. Syynä on yhtiön pitkään jatkuneet talousvaikeudet. Uusi liikennöitsijä aloittaa viimeistään 11. elokuuta.

Kajaani
Keltainen bussi saapuu pysäkille.
Paula Hiljanen / Yle

Kajaanin paikallisliikenteen keltaiset bussit vaihtuvat pikavauhtia toisiin. Liikennettä hoitaneella Kajaanin Kaupunkiliikenne Oy:llä on ollut pitkään talousvaikeuksia. Yhtiö operoi aiemmin nimellä ML-Charter.

– Yhtiön talousvaikeudet ovat niin suuria, että olemme neuvotelleet sopimuksen purkamisesta. Tarkoitus on varmistaa, että koulukyydit ja paikallisliikenne saadaan varmasti hoidettua myös ensi talven aikana, sanoo henkilöliikenteen asiantuntija Tiina Rusanen Kajaanin kaupungilta.

Sopimus Kajaanin Kaupunkiliikenne Oy:n kanssa olisi normaalisti päättynyt kesällä 2017. Sopimuksen päättämisneuvotteluja käydään tulevalla viikolla.

– Yksityiskohtiin, sopimussakkoihin tai muuhunkaan en voi ottaa mitään kantaa, sanoo Rusanen.

Kajaanin kaupunki on neuvotellut korvaavan liikenteen järjestämisestä useiden eri liikennöitsijöiden kanssa, mutta erittäin kiireisen aikataulun takia vain Pohjolan Matka Oy on voinut tarjota korvaavaa liikennettä.

– Liikennöitsijä vaihtuu viimeistään 11. elokuuta koulujen alkaessa, eikä muilla liikennöitsijöillä ole ollut kykyä niin pikaiseen aikatauluun. Tavoite on, että liikennöitsijän vaihtuminen ei vaikuttaisi nykyisiin ajettaviin vuoroihin. Mutta jos joudutaan vuoroja supistamaan, niin se koskee ilta- ja viikonloppuvuoroja, sanoo Rusanen.

Kajaanin kaupunki aloittaa syksyn kuluessa valmistelut liikennöinnin uudesta kilpailutuksesta.