Hyppää sisältöön

Turkki jatkaa puhdistuksia ja lakkauttaa tiedotusvälineitä

Turkki on määrännyt suljettaviksi uutistoimistoja, sanomalehtiä sekä radio- ja tv-kanavia. Lisäksi yhteensä lähes 90 toimittajaa on pidätetty.

Vallankumousyrityksen vastustajat osoittivat mieltään Taksim-aukiolla Istanbulissa 24. heinäkuuta 2016. Kuva: Cem Turkel / EPA

Turkki aikoo lakkauttaa tiedotusvälineitään parin viikon takaisen vallankaappausyrityksen takia. Suljettaviksi on määrätty kolme uutistoimistoa, 16 televisioasemaa, 23 radioasemaa, 45 sanomalehteä, 15 aikakauslehteä ja 29 kustantamoa.

Lakkautettavien tiedotusvälineiden nimiä ei ole vielä kerrottu, mutta suurin osa on ilmeisesti pieniä paikallismedioita.

Turkki ilmoitti keskiviikkona myös pidättäneensä lähes 50 toimittajaa. Jo maanantaina se pidätti yli 40 toimittajaa. Lisäksi Turkki on jatkanut puhdistuksia armeijassa ja pidättänyt lähes 150 korkea-arvoista upseeria.

Yhteensä yli 15 000 ihmistä, tuomareista ja tutkijoista opettajiin on pidätetty eri puolilla Turkkia vallankaappausyrityksen jälkeen. Pidätetyistä noin 10 000 on sotilaita.