Kantosiipialus palaa Pieliselle ensi kesänä – kuluva kausi ollut vaihteleva

Pielisen vesiliikenne on vaihdellut sään mukaan. Ensimmäistä kesää Lieksan ja Kolin välillä liikennöivän kantosiipialus Suviexpressin kyydissä on kulkenut noin 1500 matkustajaa. Vielä pari viikkoa jatkuvan kauden tavoitteena oli 2000 matkustajaa.

Pielinen
Kantosiipialus Lieksan satamassa.
Kuvaus ja editointi: Janne Ahjopalo / Yle

Ensimmäistä kesää Pielisellä liikennöivän kantosiipialuksen kausi on ollut vaihteleva. Toukokuussa säiden helliessä Suviexpressin tilausristeilyt Kolilta Lieksaan vetivät toimitusjohtaja Aarne Ilveksen mukaan hyvin väkeä. Kesäkuussa sää kuitenkin muuttui, mikä verotti reittiliikenteen matkustajia.

– Pielinen näytti kesäkuussa suuruutensa. Kuitenkin vain yhtenä aamuna jouduimme jäämään rantaan sumun vuoksi. Muuten liikennöimme normaalisti, Ilves kertoo.

Kantosiipialus kulkee muutaman kerran päivässä edestakaisin Kolilta Vuonislahden kautta Lieksaan. Toimitusjohtaja Aarne Ilves arvioi, että tähän mennessä kantosiipialuksella on ollut noin 1 500 matkustajaa. Tavoitteena oli 2 000 matkustajaa.

Alus vesille myös ensi kesänä

Suurin osa matkustajista on ollut turisteja Suomesta ja ulkomailta. Liikennöintiä jatketaan elokuun puoliväliin saakka. Kantosiipialus jatkaa toimintaansa Pielisellä myös ensi kesänä.

– Ensimmäinen kesä on ikään kuin sisäänajoa. Nyt reittiä on tehtävä tutuksi myös paikallisille. Tämä kesä antaa kuitenkin uskoa tulevaan. Käyttöasteemme on nyt noin 40 prosenttia, tavoite on 60 prosenttia, toimitusjohtaja Aarne Ilves kertoo.