1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. teleoperaattorit

Matkapuhelinverkoissa useita häiriöitä Lapissa

Lapissa on edelleen paljon häiriöitä puhelin- ja dataliikenteessä. Esimerkiksi Elisan ja Saunalahden verkossa on ongelmia Ranualla, Rovaniemellä, Ylitorniolla, Kolarissa ja Savukoskella.

teleoperaattorit
Häiriökartta
Elisan ja Saunalahden mobiiliverkon tila torstaina 28.7. aamullaElisa (kuvakaappaus)

Elisan ja Saunalahden verkossa (siirryt toiseen palveluun) on häiriöitä Ranualla, kahdella alueella Rovaniemellä, Ylitorniolla, Kolarissa ja Savukoskella. Vika vaikuttaa matkapuhelinverkossa toimivaan puhelin- ja dataliikenteeseen sekä tekstiviesteihin.

Soneralla on ongelmia (siirryt toiseen palveluun) Ylitorniolla ja Sallassa. DNA:n verkossa (siirryt toiseen palveluun) puolestaan ei ollut yhtiön mukaan Lapissa ongelmia torstaina aamulla.

Sonera sai vasta keskiviikkona korjatuksi runkoverkkovian, joka aiheutti laajoja häiriöitä ja katkoksia Kolarin ympäristössä.

Lisätty klo 11.59: Matkapuhelinoperaattori DNA:n liittymistä ei voi soittaa hätänumeroon 112 missään Oulun hätäkeskuksen alueella. Hätätilanteen sattuessa DNA:n asiakas voi poistaa matkapuhelimesta SIM-kortin ja soittaa tämän jälkeen hätänumeroon 112, jolloin puhelu ohjautuu toisen operaattorin verkossa.

Lue seuraavaksi