Essayah: Älytieinvestointi ei paranna valtatie 21:n turvallisuutta

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah otti kantaa valtatie 21 parannukseen ja älytien rakentamiseen Enontekiöllä keskiviikkona. Essayahin mukaan älytiehen investoiminen ei voi korvata valtatie 21:n turvallisuuden parannusta, jota kaivataan erityisesti Palojoensuu - Kilpisjärvi -välillä.

Sari Essayah
Liikenneonnettomuus valtatiellä 21 Muoniossa
Anu Lassila

Valtatie 21 on merkittävä valtatieyhteys kalottialueella, jolla liikkuu runsaasti sekä matkailijoita että raskasta liikennettä, sanoi kansanedustaja Sari Essayah (kd.) keskiviikkona Enontekiöllä.

– Juuri Palojoensuulta eteenpäin tie on erittäin huonossa kunnossa, mäkinen, mutkainen ja rakenteellisesti heikko. Tieosuudella onkin sattunut runsaasti vaaratilanteita ja raskaan liikenteen suistumisonnettomuuksia, summasi Essayah.

Essayahin mukaan Liikenneministeriön osittama 35 miljoonaa euroa ei saa valua pelkästään älytien rakentamiseen Kolari - Muonio -välille. Lisäksi on pidettävä huolta koko reitin kunnosta Kilpisjärvelle saakka.

– Älyliikenne sinällään ja siihen liittyvät erilaiset teknologiakokeilut ja testausalustat ovat tervetulleita ja saattavat tuoda tieosuudelle tulevaisuudessa uutta toimeliaisuutta ja yritystoimintaakin.