1. yle.fi
  2. Uutiset

Merenkurkku kätkee tuhansia tarinoita – kerro omasi

Merenkurkun maailmanperintöalueen 10-vuotisjuhlavuoden kunniaksi tänä kesänä on kerätty tarinoita ainutlaatuiselta alueelta. Kirjoituskilpailuun ehtii osallistua vielä ensi maanantaihin asti.

Merenkurkku
Merenkurkun maailmanperintöalueen maisemaa
Anna Wikman / Yle

Minun maailmanperintöni -kirjoituskilpailun osallistumisaika päättyy 1. elokuuta eli ensi maanantaina. Kirjoituksia on jo tullut, mutta mukaan mahtuisi vielä paljon lisää tarinoita.

Merenkurkku on ollut tarinoiden kehto jo vuosisatoja: rannikolla ja saaristossa on asustanut salakuljettajia, merenkävijöitä, kalastajia ja hylkeenpyytäjiä. Elämä Merenkurkussa on monelle ollut karua, merenkulku vaarallista. Nykyihmistä kutsuu maailmanperintöalueelle karikoiden kauneus ja hiljaisuus sekä ainutlaatuinen geologinen ilmiö, maankohoaminen.

Etsimme aitoja kokemuksia, mutta totuuden ei toki tarvitse pilata hyvää tarinaa. Aihetta saa lähestyä vapaasti ja millä kielellä hyvänsä.

Kilpailun järjestää Metsähallituksen luontopalvelut yhdessä Yle Pohjanmaan, Yle Österbottenin, Visit Vaasan ja Maailmanperintöyhdistyksen kanssa. Voittaja julkistetaan Merenkurkun maailmaperintö 10 vuotta -pääjuhlan yhteydessä 5.9.2016. Parhaat tarinat julkaistaan kilpailunjärjestäjien kanavissa. Päätuomarina toimii kirjailija Antti Tuuri.

Kirjoitukset voi lähettää sähöpostilla osoitteeseen terranova@metsa.fi (siirryt toiseen palveluun). Tarkemmat ohjeet löytyvät täältä (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi