Hyppää sisältöön

Sanailu jatkuu: perussuomalaisten kansanedustaja syyttää Kaikkosta ja Zyskowiczia hiekkalaatikkoleikeistä

Kansanedustaja Laura Huhtasaari (ps.) arvostelee keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajaa Antti Kaikkosta ja kokoomuskansanedustaja Ben Zyskowiczia. Kaikkonen ja Zyskowicz ovat vaatineet perussuomalaisia lopettamaan rasistiset puheet.

Kansanedustaja Laura Huhtasaari (ps.) Kuva: Kalle Mäkelä / Yle

Sanailu perussuomalaisten puheista jatkuu. Perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaari syyttää keskustan eduskuntaryhmän johtajaa Antti Kaikkosta ja kokoomuksen kansanedustajaa Ben Zyskowiczia hiekkalaatikkoleikeistä.

Kaikkonen ja Zyskowicz ovat viime päivinä vaatineet perussuomalaisia lopettamaan rasistiset ja islaminvastaiset puheet.

Hallituskumppanit ihmeissään

Kansanedustaja Ben Zyskowicz älähti äskettäin perussuomalaisten nuorten puheenjohtajan Sebastian Tynkkysen kirjoituksesta, jossa Tynkkynen vaati "islamin kitkemistä Suomesta". Zyskowicz piti kirjoitusta hämmästyttävänä.

– Kysymys kuuluukin, miten kauan perussuomalainen puolue, joka on hallitusvastuussa ja joka on sitoutunut vastustamaan rasismia, voi jatkuvasti tarjota toimintakentän sellaisille poliittisille toimijoille, jotka kiihottavat ihmisiä islaminuskoisia vastaan ja syyllistyvät suoranaiseen rasismiin, Zyskowicz kysyi tiedotteessaan.

Suurimman hallituspuolueen keskustan eduskuntaryhmää johtava Antti Kaikkonen puolestaan on todennut, että hallituspuolue perussuomalaisten on lopetettava rasistinen kirjoittelu.

– Kun sopivuuden rajoja koettelevia ulostuloja on tullut useampia, olen ajatellut vaihtaa tästä aiheesta sanasen hallituspuolueiden eduskuntaryhmien puheenjohtajien kanssa, Kaikkonen sanoi Helsingin Sanomien haastattelussa (siirryt toiseen palveluun).

"Kertokaa ratkaisuja"

Perussuomalaisten porilaiskansanedustaja Huhtasaari ei hyväksy perussuomalaisten saamaa arvostelua.

– Lopettakaa lapselliset hiekkalaatikkoleikit. Kertokaa mieluummin ratkaisuja terrorismiin ja maahanmuuton ongelmiin. Nykymenon tulokset ovat niin nähtävissä, Huhtasaari kirjoittaa Facebook-viestissään (siirryt toiseen palveluun) Zyskowiczille ja Kaikkoselle osoittamassaan tekstissä.

Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini ei ole kommentoinut Sebastian Tynkkysen lausuntoja eikä hallituskumppaneiden riveistä tulleita puheenvuoroja. Soini on viime aikoina lomaillut.