1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Puolustusvoimien kuorma-auto kaatui – varusmiehiä sisällä

Puolustusvoimien maastokuorma-auto väisti kovaa vauhtia ajanutta henkilöautoa ja kaatui kyljelleen Hattulassa keskiviikkona. Kolme varusmiestä sai rytäkässä lieviä vammoja. Henkilöauto kaahasi paikalta pysähtymättä. Puolustusvoimien kuorma-auton kaatuminen on erittäin harvinaista.

Kotimaan uutiset

Hattulassa Rannikontiellä ajanut puolustusvoimien maastokuorma-auto joutui väistämään ojaan henkilöautoa, joka tuli vastaan kovalla nopeudella. Kuorma-auton hytissä oli kolme vanhemman saapumiserän varusmiestä. Väistäessään kuorma-auto ajautui tieltä ulos ojaan, osui kiviin ja kaatui kyljelleen.

Panssariprikaatista majuri Hannu Pennanen kertoo, että kuorma-auton hytissä olleet varusmiehet olivat yön yli lääkärin tarkkailussa Parolannummen terveysasemalla. Kaatumisen aiheuttamassa törmäyksessä varusmiehet olivat saaneet iskuja vartaloon ja niskoihin.

– Ajatellen puolustusvoimien ajokilometrejä, tällainen maastokuorma-auton kaatuminen on erittäin harvinaista. Onneksi poikien vammat ovat lieviä. Meillä oli menossa harjoitus, jossa useampi auto suunnisti yksittäin paikasta toiseen.

Tapaus sattui keskiviikkona klo 15 aikaan lähellä Parolannummen pääharjoitusalueita.

Poliisin mukaan henkilöauton kuljettaja ei ollut jäänyt paikalle selvittämään tilannetta vaan oli jatkanut matkaa pysähtymättä.

– Periaate, jossa pienempi auto väistää isompaa ajoneuvoa olisi turvallisuussyistä hyvä muistaa kohtaamistilanteissa. Kapeilla teillä jopa pysähtyminen olisi hyvä vaihtoehto, jos näkee suuren maastoajoneuvon, majuri Hannu Pennanen sanoo.

Kuorma-auton lavatilassa ei ollu onnettomuushetkellä mitään muuta materiaalia. Nykyään varusmiehiä ei kuljeteta enää lavatilassa ilman asianmukaisia turvaistuimia.

Lue seuraavaksi