Uutismummon ilo tarttuu – Salla Paajanen on vuoden positiivisin tamperelainen persoona

Vuoden positiivisin tamperelainen persoona sanoo, että kannattaa nauraa itselleen niissäkin tilanteissa, joissa voisi myös nolostua kovasti. Ilo ja huumori auttaa yli vaikeistakin kokemuksista. Salla Paajanen toi karjalaista iloisuutta mukanaan Tampereelle 30 vuotta sitten.

Kotimaa
Salla Paajanen, Vuoden positiivisin tamperelainen persoona, kädessään kunniakirja
YLe / Jousia Lappi

Toimittajaopinnot toivat Salla Paajasen Itä-Suomesta Tampereelle yli 30 vuotta sitten. Vuoden positiivisemmaksi tamperelaiseksi persoonaksi hänet valittiin yleisöäänestyksellä kilpailussa, jonka järjestivät Tammerkosken Nuorkauppakamari ja Aamulehden kaupunkilehti Moro.

– Onhan se huikea tunnustus yleisöltä. Varsinkin kun en ole täällä Tampereella syntynyt, vaan yli 30 vuotta sitten Kouvolasta tänne tullut, sanoo Salla Paajanen.

– Jos olen voinut tuoda tänne jotakin iloa ja valoa, itäsuomalaisuutta ja karjalaisuutta, niin hyvät tamperelaiset, ottakaa se energia vastaan!

Salla arvelee, ettei isokaan ystäväpiiri tai sukulaisjoukko yksistään riittänyt tuomaan hänelle voittoisaa äänimäärää. Joukossa on varmasti myös paljon sellaisia äänestäjiä, jotka tietävät ja tuntevat hänet Ylen Alueellisten tv-uutisten ankkurina.

Mummon ilo on kuin Rölli-peikko

Salla Paajanen sanoo, että elämänasenne on auttanut häntä myös silloin kun isot surut ovat tulleet vastaan.

– Onhan tässä vuosien aikana ollut perhetragedioita ja sairastumisia, olen niistä aika avoimesti kertonut. Elämänasenne auttaa, lannistua ei voi ja periksi ei anneta. Täytyy vaan porskuttaa eteenpäin ja selvittää ne surut ja murheet omien korviensa välissä.

– Ilo ja huumori auttaa monesta asiasta yli, niistä kömmähdyksistäkin, joista ehkä moni muu nolostuisi tai lannistuisi. Itseään pystyy tähän hiukan koulimaankin.

Ilo myös tarttuu. Jos levittää iloa ympärilleen töissä, kotona ja vaikkapa asiakaspalvelussa, positiivisuus kyllä leviää. Yhtä hyvin myös huonotuulisuus tarttuu

Juuri nyt Salla Paajasen suurin ilo on runsaan vuoden ikäinen tyttärentytär Tilta.

– Sain juuri eilen hilpeän valokuvan, jossa pieni tyttö on kuin Rölli-peikko. Hänellä on ihan uskomaton hiuspehko. Näitä kuvia kun tulee tuolta Nokian suunnalta, niin minä pysyn iloisena.

Salla sanoo iloitsevansa vuoden positiivisimman tamperelaisen tittelistä, mutta ei sentään lupaa juhlia sitä ihan aamuun asti.

– Ei uutismummon sentään pidä bailata ihan aamuun asti. Eikä tässä iässä enää jaksa. Ja sitä paitsi, huomenna on taas työpäivä, kun tehdään taas uusia alueellisia uutisia.

Vuoden posiitivisimat, kukitustilaisuus Keskustorilla
Vuoden positiivisimmat kukitettiin Tampereen Keskustorin kukkaislavalla. Valtakunnalliseen kilpailuun jatkaa Lauri Vuohensilta, joka on kukkapuketti ja kunniakirja kädessään lavan etuosassa keskellä.Yle / Jousia Lappi