Hyppää sisältöön

Pumpattavat hotellit paikkaavat tapahtumien majoituspulaa

Liikuteltavat hotellihuoneet ovat kovassa suosiossa Euroopan suurilla festivaaleilla. Tänä kesänä myös täkäläisissä tapahtumissa on kokeiltu pumpattavia kapseleita. Ilmasolu nousee pystyyn kymmenessä minuutissa eikä rysähdä kasaan edes kovassa tuulessa.

Kapselihotelli tarjoaa yöpyjälle vaihtoehdon. Kuva: Matti Myller / Yle

Jyväskylän Laajavuoreen on noussut kapselikylä MM-rallien ajaksi. Kuution muotoiset mobiilihotellit ovat uusi majoitusvaihtoehto.

– Sisämitat ovat 2,3 kertaa 2,3 metriä, ja korkeuttakin on se sama, kertoo Olli Lehtinen konttihotellimajoitusta tarjoavasta Snoozy Finlandista.

Kapselihotelli sänkyineen muistuttaa laivan hyttiä, mutta omaa vessaa tai suihkua ei ole. Yhteen majoituskonttiin mahtuu enimmillään neljä ihmistä.

Huoneen led-valaistuksen väriä voi säätää, ja seinässä on latauspistoke mobiililaitteille. Ovet lukkiutuvat sähkölukolla, jolloin kapseliin on turvallista jättää tavarat tapahtuman ajaksi. 

Kapselihotelli muistuttaa laivan hyttiä. Kuva: Marika Matalamäki / Yle

Pumpattava parakki

Yli 300 kiloa painava kapseli pysyy kasassa alumiiniputkien avulla. Huoneet kuljetetaan litistettyinä ja pumpataan pulleiksi paikan päällä. Rekan puoliperävaunuun niitä mahtuu kerralla neljäkymmentä. Hotellihuone on pystyssä kymmenessä minuutissa.

Snoozy Finland on testannut kapseleita tänä kesänä Seinäjoen Provinssirockissa, Pori Jazzissa ja Joensuun Ilosaarirockissa.

– Kyllä se pitää sateen ja kestää koviakin tuulenpuuskia, Olli Lehtinen kertaa ensimmäisen kesän kokemuksia.

Kapselit kuljetetaan litteinä ja pumpataan täyteen ilmaa tapahtumapaikalla. Kuva: Matti Myller / Yle

Kun teltta ei enää kelpaa

Kapselihotellin myyntivaltti on se, että ne voidaan pystyttää aivan tapahtuman ytimeen.

– Vähän kuuma se on helteellä keskellä päivää, mutta selvästi viileämpi kuin teltta. Ilmatäyte antaa nukkujalle aamulla pari tuntia lisää aikaa, kun solu ei kuumene samalla tavalla kuin teltta, Olli Lehtinen lupaa.

Kapselihotellit ovat etenkin nuorten aikuisten suosiossa.

– Yöpyjät ovat sellaista melkein aikuista väkeä, jotka eivät halua enää teltassa yöpyä, mutta hotelli on liian kallis tai kaukana. Yleensä perinteiset hotellit ovat tapahtumien aikaan myös täynnä, Lehtinen tietää.

Vielä rallien alkaessa torstaina Jyväskylän 32 huoneen ilmahotellissa oli tilaa majoittujille.

_Olli Lehtistä jututti Pauliina Tolvanen. _