1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Päivän tärpit: Pankkien stressikestävyys julki, Ranskassa rukoillaan

Euroopan pankkivalvoja paljastaa stressitestien tulokset, ja Ranskassa muistetaan kirkkohyökkäyksessä kuollutta pappia. Tänään tulossa on asiaa myös Venäjän pakotteiden hyödyistä suomalaisyrityksille Karjalassa.

Ihmiset rukoilivat Ranskassa Saint-Etienne-du-Rouvrayn kaupungissa sen kirkon edessä, jossa kaksi miestä surmasi papin veitsillä 26. heinäkuuta. Kuva: Christophe Petit Tesson / AOP

Vaikuttiko Brexit pankkivakauteen?

Euroopan pankkivalvoja on mitannut, miten suurimmat pankit kestäisivät erilaisia kriisejä. Niin sanotun stressitestin tulokset kerrotaan tänään myöhään illalla. Erityinen ennakkokiinnostus kohdistuu Italian pankkien vakauteen ja Britannian EU-eron vaikutuksiin. Stressitestien tarkoituksena on huomata etukäteen kehnoon kuntoon ajautumassa olevat pankit ja torjua laajemman pankkikriisin uhka.

Pakotteet hyödyksi Karjalassa

EU:n Venäjän-vastaiset talouspakotteet ovat hyödyttäneet Karjalassa toimivia suomalaisyrityksiä. Edulliset työvoimakustannukset ja alhainen ruplan kurssi ovat tehneet bisneksestä rajan takana entistä kannattavampaa. Kerromme tänään, miten suomalaisomistuksessa olevaa sahaa laajennetaan parhaillaan itärajan takana Kostamuksessa.

Ranska suree kirkkohyökkäyksessä kuollutta pappia

Ranskassa vietetään tänään rukouspäivää, jonka tarkoituksena on kunnioittaa veitsimiesten tappamaa pappia, isä Jacques Hamelia. Kaksi miestä hyökkäsi tiistaina katoliseen kirkkoon Normandiassa ja surmasi papin. Poliisi ampui hyökkääjät.

Yhdysvaltojen presidentinvaalit puhuttavat

Demokraattien ja republikaanien puoluekokoukset ovat nyt ohi. Maailmalla ruodinta jatkuu siitä, millä eväillä puolueet käyvät syksyn vaalitaistoon. Presidentinvaalit järjestetään Yhdysvalloissa marraskuussa.