Vihreät: Porin lomautuspäätös on kohtuuton

Porin vihreiden valtuustoryhmä arvostelee kaupunginhallituksen lomautuspäätöstä. Vihreillä ei ole edustajaa kaupunginhallituksessa.

lomautus
Vihreät puolueen logo.
Yle Uutisgrafiikka

Porin vihreiden valtuustoryhmä pitää kaupunginhallituksen maanantaina tekemää lomautuspäätöstä kohtuuttomana. Ryhmä on huolissaan erityisesti perusturvan ja sivistystoimen lomautuksista.

– Miten hyvä hoito ja opetus voidaan taata? Konkreettisena esimerkkinä nostamme esille huolemme lasten ja nuorten opetuksesta. Onhan Porin imagoa pyritty nostamaan lanseeraamalla Poria lasten ja nuorten kaupunkina, ryhmä toteaa.

Vihreiden mielestä opettajien lomautukset vaarantavat opetuksen laadun, kun yksi opettaja joutuu vastaamaan useiden luokkien oppilaista.

– Kaupungin talouden tasapainottamista ei pidä toteuttaa näin kalliilla hinnalla, vihreät kirjoittavat.

Kaupungin talouden tasapainottamista ei pidä toteuttaa näin kalliilla hinnalla.

Porin vihreiden valtuustoryhmä

Lomautukset loppuvuonna

Porin kaupunginhallitus päätti äänestyksen jälkeen lomauttaa pääosan kaupungin henkilöstöstä kolmeksi viikoksi loka–joulukuussa kaupungin heikon taloustilanteen korjaamiseksi. Lomautuksen ulkopuolelle jää kuitenkin muun muassa perusturvan henkilöstöä lakisääteisten palvelujen takaamiseksi.

SDP ja vasemmistoliitto äänestivät perusturvan ja sivistystoimen lomautusten kohdalla lievemmän ratkaisun puolesta. Myös perussuomalaiset vastustivat perusturvan lomautuksia. Kokoomus ja keskusta kannattivat lomautusratkaisua sellaisenaan.