Hillary Clinton otti virallisesti vastaan demokraattien presidenttiehdokkuuden

Hilary Clinton piti yhteistyötä korostavan ensimmäisen linjapuheensa puoluekokouksessa Philadelphiassa. Clinton korosti puolueensa ja koko kansakunnan yhtenäisyyttä sekä kykyä voittaa vaikeudet yhdessä.

Ulkomaat
Uutisvideot: Hillary Clinton Philadelphiassa
Uutisvideot: Hillary Clinton Philadelphiassa

Hillary Clinton on ottanut virallisesti vastaan demokraattisen puolueen presidenttiehdokkuuden Yhdysvalloissa. Clinton piti linjapuheensa demokraattien puoluekokouksessa Philadelphiassa. Puheessaan hän esitti näkemyksensä Yhdysvaltain tulevaisuudesta.

Clinton pyrki puheessaan esittämään itsensä yhdistäjänä vaikeina aikoina.

Aivan alkuvaiheessa puhettaan Clinton kiitti kanssakilpailijaansa Bernie Sandersia ja hänen kannattajiaan. "Olen kuullut teitä", Clinton sanoi.

Clinton muutenkin korosti yhteistyön merkitystä. Siitä tuli kantava teema puheen aikana.

– Meidän täytyy kaikkien tehdä yhteistyötä, jotta voisimme kaikki seistä yhdessä, Clinton sanoi.

Clinton sanoi, että Donald Trump yrittää lietsoa pelkoa ja ihmisiä toisiaan vastaan ja eristää Yhdysvallat muusta maailmasta.

– Hän haluaa amerikkalaisten pelkäävän tulevaisuutta, Clinton sanoi.

– Ainoa asia, jota meidän tulee pelätä, on pelko itse.

Clinton myös napautti Trumpia vielä kovemmin äänenpainoin:

– Hän menettää malttinsa pienestäkin provokaatiosta. Mies, jolle voi asettaa syötin Twitterissä, ei ole mies, jolle voi uskoa ydinaseet.

Hillary Clinton Philadelphian puoluekokouksessa 29.7.2016
Hillary Clinton nimitettiin demokraattien presidenttiehdokkaaksi puoluekokouksessa Philadelphiassa heinäkuussa 2016. Justin Lane / EPA

Otti vastaan ehdokkuuden

– Nöyryydellä, päättäväisyydellä ja rajattomalla luottamuksella Amerikkaan lupaan, että otan vastaan nimityksenne Yhdysvaltain presidentiksi, Clinton sanoi valtavien suosionosoitusten hukuttaessa puheen alleen.

Hillary Clintonista tuli näin virallisesti Yhdysvaltain ensimmäinen naispresidenttiehdokas.

Clinton sanoi haluavansa olla presidentti "demokraateille, republikaaneille kuin sitoutumattomillekin".

Talous ei toimi

Hänen mukaansa Yhdysvaltain talous "ei toimi vielä niin kuin pitäisi".

Clinton halusi muurin sijasta talouden, jossa jokaiselle halukkaalle riittää töitä. Hän sanoi haluavansa työpaikkoja niille siirtolaisille, jotka ovat maahan jo saapuneet.

Clinton halusi myös luoda valtavasti uusia työpaikkoja sekä velvoittaa suuryritykset toimimaan yhteiskunnan hyväksi. Hän sanoi myös haluavansa yliopistojen lukukausimaksut poistettua keskiluokalta.

Suuret suosionosoitukset Clinton sai myös, kun hän mainitsi "uskovansa tieteeseen" ja lisäsi, että ilmastonmuutos on todellinen asia.

Lisäksi Clinton puhui aseiden rajoittamisesta.

– En ole täällä, jotta ottaisin aseenne pois. En vain halua, että joudutte jonkun sellaisen ampumaksi, jolla ei olisi pitänyt olla aseita alun perinkään.