1. yle.fi
  2. Uutiset

Ranskan kirkkohyökkääjät poliisin tuttuja

Turkki karkotti viime vuonna Adel Kermichen, joka oli yhdysvaltalaisen tv-yhtiön mukaan matkustanut nimellä Kevin Kermiche.

Ulkomaat
Kirko kirkko, johon kaksi miestä teki hyökkäyksen.
Kirkon edustalle tuodaan kukkatervehdyksiä kuoliaaksi puukotetun 86-vuotiaan papin muistoksi. Hyökkäyksessä otettiin panttivangeiksi viisi ihmistä, nunnia ja kirkossakävijöitä.Ian Langsdon / EPA

Normandiassa Saint-Etienne-du-Rouvrayn kirkkoon hyökänneet veitsimiehet olivat molemmat poliisin tiedossa epäiltyinä radikalisoitumisesta. Nuorukaisia oli seurattu, koska heidän epäiltiin aiheuttavan uhan kansalliselle turvallisuudelle.

19-vuotiaat Abdel-Malik Nabil Petitjean ja Adel Kermiche puukottivat kirkossa katolisen papin ja ottivat panttivankeja. Heidät ammuttiin vapautusoperaatiossa. Yhden vakavasti loukkaantuneen tila on vakaa.

Adel Kermiche tunnistettiin sormenjäljistä virallisesti torstaina. Turkki oli viranomaislähteen mukaan karkottanut Kermichen vuonna 2015. Hän oli yhdysvaltalaisen tv-yhtiön mukaan matkustanut nimellä Kevin Kermiche. Hän oli yrittänyt Turkkiin Sveitsistä. Ranskan viranomaisille oli vinkattu Kermichestä ainakin Sveitsistä.

Lue seuraavaksi