Ilmarisen sijoitukset ponnistivat plussalle toisella neljänneksellä

Eläkeyhtiö Ilmarisen sijoitustuotto oli huhti-kesäkuussa 0,8 prosenttia. Ilmarinen uskoo epävarmuuden ja markkinaheilunnan jatkuvan myös loppuvuoden aikana.

talous
Vakuutusyhtiö Ilmarisen pääkonttori Helsingissä.
Vakuutusyhtiö Ilmarisen pääkonttori Helsingissä.Kimmo Brandt / AOP

Eläkeyhtiö Ilmarisen sijoitustuotto nousi vaikean alkuvuoden jälkeen positiiviseksi vuoden toisella neljänneksellä.

Ilmarisen sijoitustuotto oli huhti-kesäkuussa 0,8 prosenttia. Parhaan tuoton toivat pääomasijoitukset ja kiinteistösijoitukset. Sen sijaan sijoitukset pörssiosakkeisiin jäivät 5,8 prosenttia miinukselle.

Toisella neljänneksellä osakekursseja heilutti muun muassa brittiäänestäjien päätös lähteä EU:sta. Ilmarisen sijoitusjohtaja Mikko Mursula sanoo Britannian EU-kansanäänestyksen tuloksen olleen markkinoille iso yllätys.

– Pörssikurssit laskivat voimakkaasti äänestyksen jälkeen, mutta ovat sittemmin palautuneet jopa korkeammalle tasolle kuin ennen äänestystä, Mursula sanoo tiedotteessa.

Hän uskoo epävarmuuden ja markkinaheilunnan jatkuvan myös loppuvuoden aikana.

Vuoden alkuneljänneksellä Ilmarisen sijoitustuotto oli -1,4 prosenttia. Vaikean alkuvuoden takia myös koko ensimmäisen vuosipuolikkaan sijoitustuotto jäi lievästi miinukselle. Tammi-kesäkuun sijoitustuotto oli -0,6 prosenttia, kun se viime vuonna vastaavaan aikaan oli 6,2 prosenttia.