Pölönmäen hanaveden keittokehotus on purettu

Pölönmäen vesiosuuskunnan juomaveden keittokehotus on purettu kaikissa verkoston osissa, myös Maaningalla ja Lapinlahdella.

Lapinlahti
Vettä vesihanasta lasketaan juomalasiin.
Antti Heikinmatti / Yle

Pölönmäen vesiosuuskunnan juomaveden keittokehotus on purettu verkoston kaikissa osissa. Myös Lapinlahden verkoston puolelta keskiviikkona otetut kolmannet vesinäytteet todettiin puhtaiksi.

Veden tehostettua kloorausta jatketaan vielä kahden viikon ajan ja kloorin haju voi tuntua vedessä selvästi.

Veden saastumisen aiheuttaneet kaksi kaivoa ovat edelleen poissa käytöstä. Kaivojen saastumisen syyt selvitetään ja ne kunnostetaan. Kaivojen veden puhtaus myös varmistetaan ennen niiden uudelleen käyttöönottoa. Veden keittokehotus on ollut voimassa heinäkuun kolmannestatoista päivästä asti. Iisalmen puoleisen verkoston keittokehotus purettiin 21.7.2016.

Martikkalan paineenkorotusasema on otettu jälleen käyttöön viikon tauon jälkeen, kun laitteistoasennuksen myötä myös Lapinlahden vedeltä tulevaa vettä voidaan kloorata.

Pölönmäen vesisosuuskunnan yhdestä kaivosta löytyi pari viikkoa sitten kuollut päästäinen ja verkostoa on kloorattu siitä lähtien kolibakteerien vuoksi. Pölönmäen vesiosuuskunnalla on yhteensä neljä pohjavesikaivoa ja nyt käytössä olevissa kaivoissa veden laatu on ollut koko ajan hyvä.

Pölönmäen vesiosuuskunnan alueella on noin 140 taloutta.