1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. metsäteollisuus

Puuliitto: Kemera-rahoja tulee myöntää katkotta

Kestävän metsätalouden rahoituslain mukaisten tukien maksaminen keskeytettiin keväällä. Se aiheutti metsäalalle lomautus- ja irtisanomisuhan.

Kuva: Jyrki Lyytikkä / Yle

Kemera-rahoja tulee myöntää katkotta, vaatii Puuliitto. Tänä vuonna kestävän metsätalouden rahoituslain mukaisia tukien maksaminen keskeytettiin keväällä. Se aiheutti metsäalalle lomautus- ja irtisanomisuhan.

– Lisäksi talousmetsien kestävä hoitaminen kärsii tällaisista katkoksista, sanoi liiton puheenjohtaja Jari Nilosaari.

Puuliiton hallituksen mukaan Kemera-tukien myöntövaltuutta pitää vastedes ryhtyä tarkastelemaan koko ohjelmakauden pituudella, ei vain kalenterivuosittain.

Puuliitto pitää ajankohtaisia Kemera-asetukseen ministeriössä kaavailtuja muutoksia oikeansuuntaisina. Metsänhoitotöiden yhteispinta-alan kasvattaminen tuen saamisen ehtoja ja perusteita muuttamalla sekä kokonaispottia uudelleen kohdentamalla on liiton mukaan aiheellinen ratkaisu. Linjauksen hyväksyttävyyttä tukee se, että muutos on kaavailtu toteutettavaksi taimikon varhaishoidon tuen tasoa alentamatta.

Puuliitto on mekaanisen metsäteollisuuden, puusepänteollisuuden, bioteollisuuden, metsä- ja metsäkonealan, venealan ja maatalousalojen työntekijöiden etujärjestö. Liittoon kuuluu noin 35 000 jäsentä.