Ensimmäinen Rockin' Tahko käyntiin Kuopion Nilsiässä

Pääesiintyjä Scorpionsin odotetaan tuovan paikalle varttuneempaa rock-yleisöä.

Scorpions
Rockin' Tahko -tapahtuman esiintymislava juuri ennen festivaalin alkua.
Aki Apell

Ensimmäistä kertaa vietettävän Rockin’ Tahko -festivaalin tunnelmat Kuopion Nilsiässä olivat reilua tuntia ennen tapahtuman alkua odottavalla kannalla.

Tapahtuman tuottaja Ollipekka Suoniemi Eastway Livestä kertoo, että paikalla oli jo jonkin verran ihmisiä odottamassa porttien avaamista. Hän toivoo paikalle tuhansia kävijöitä.

– Toivon, että paikalle tulisi viitisen tuhatta henkeä. Toivottavasti tulisi ihmisille tarjottua lämpöiset ja hyväntuuliset festarit.

Illan pääesiintyjä on Saksassa vuonna 1965 perustettu rock-yhtye Scorpions. Muita esiintyjiä ovat ruotsalainen Eclipse ja norjalainen heavymetalliyhtye Jorn. Viimeisenä esiintyvän Scorpionsin keikka kestää kaksi tuntia. Suoniemen mukaan esityksestä odotetaan isoa spektaakkelia.

– Onhan heillä myös paljon materiaalia, mitä soittaa.

Kuopion keskustassa Väinölänniemellä samaan aikaan vietettäviin Rockcock-festivaaleihin verrattuna Suoniemi luonnehtii Tahkon tapahtumaa enemmän vanhemmalle rock-yleisölle suunnatuksi.

– Eilen oli sama tapahtuma Kaarinassa ja siellä oli mennyt hienosti ja väkeäkin on tietojeni mukaan ollut mukavasti, Suoniemi kertoo perjantaisesta sisarfestivaalista Rockin’ Kaarinasta.