1. yle.fi
  2. Uutiset

Uber yhdistyy Kiinassa paikallisen kyytipalvelun kanssa

Uber ja kiinalainen Didi Chuxing ovat kilpailleet ankarasti kyydinvälityksen markkinaosuuksista Kiinassa. Nyt yhtiöt ovat sopineet yhdistymisestä.

talous
Didi Chuxing -sovellus
Didi Chuxing -sovellus iPhonen näytöllä.How Hwee Young / EPA

Kyydinvälityspalvelu Uber yhdistää Kiinan-toimintonsa paikallisen markkinajohtajan Didi Chuxingin kanssa. Asiasta kertovat uutistoimistot Bloomberg (siirryt toiseen palveluun) ja Reuters sekä talouslehti Wall Street Journal (siirryt toiseen palveluun) lähteidensä tietoihin perustuen.

Kaupan myötä Uberin Kiinan-yksikön omistajat saavat yhdistyneestä yhtiöstä 20 prosenttia. Uuden yhtiön arvo on 35 miljardia dollaria eli noin 31 miljardia euroa.

Sopimus julkistetaan mahdollisesti jo maanantaina, Wall Street Journal kertoo. Uber ja Didi eivät ole toistaiseksi kommentoineet asiaa viestimille.

Kyydinvälityspalvelujen asema Kiinassa selkiytyi viime viikolla, kun Kiinan hallitus kertoi laillistavansa kyytipalvelut maassa. Uudet säädökset tulevat voimaan marraskuussa.

Kiina on maailman suurin markkina kyydinvälityspalveluille, vaikka palvelut ovat olleet kiellettyjä osassa Kiinan kaupungeista.

Lähteet: Reuters, Yle

Lue seuraavaksi