Kari Hakalan ura vei Metsolan Erkistä kahvilayrittäjäksi Poriin: "Nyt olen työllistänyt itseni"

Näyttelijä Kari Hakalan kahvila Porin Kallossa on houkutellut paikalle paljon ihmisiä. Nyt Hakala suunnittelee Kalloon jo pientä esiintymislavaa.

Kotimaa
kahvilayrittäjä Kari Hakala
Kati Rantala / Yle

Porin Kallon majakka ja sen kalliot ovat perinteisesti olleet paikkoja, jonne porilaiset ovat lähteneet ihailemaan merta niin kauniina kesäpäivänä kuin kovan syysmyräkän aikana.

Näyttelijä Kari Hakala on kuluneen kesän ajan pitänyt kahvilaa meren rannalla Kallossa. Työpäivät ovat venyneet pitkiksi, koska Hakalan mukaan kahvilalle on ollut selkeä matkailullinen tilaus.

Suomessa puhutaan itsensä työllistämisestä. Nyt olen työllistänyt itseni.

Näyttelijä ja kahvilayrittäjä Kari Hakala

– Kesä on mennyt tosi hyvin ja väki on löytänyt tänne. Asiakaskunta on ollut välillä kansainvälistäkin, Hakala kiittelee.

Esiintymislava ja ohjelmailtoja

Kallon Loiste
Kari Hakalan Kallon Loisto -kahvilassa on käynyt kesällä paljon asiakkaita. Kati Rantala / Yle

Kallon aluetta on kesän aikana muokattu vastaamaan paremmin kävijöiden tarpeita. Paikalle on esimerkiksi osoitettu parkkipaikkoja ja aluetta on muutenkin siistitty kahvilan ansiosta. Seuraavaksi Hakala kertoo suunnittelevansa alueelle pientä esiintymislavaa ja lankkupenkkejä yleisöä varten.

– Ohjelmailtoja ollaan ajateltu järjestää, Hakala sanoo.

Näyttelijän työt kiven alla

90-luvulla televisiossa esitetty sarja Metsolat nosti Kari Hakalan julkisuuteen. Moni kahville saapunut onkin hieraissut silmiään, kun munkkikahvit on tarjoillut itse Metsolan Erkki.

Ajatus kahvilan perustamisesta lähti, kun Hakalalla oli vaikeuksia löytää näyttelijän työtä. Kallo on ollut aina hänelle hyvin rakas paikka ja kahvilan perustaminen sinne oli luontevaa.

– Suomessa puhutaan itsensä työllistämisestä. Nyt olen työllistänyt itseni, Hakala sanoo.