Mihin toimittajia enää tarvitaan? Asiaa torilta! -tapahtuma tuo keskustelun keskelle Tamperetta

Tampereella järjestetään jo toistamiseen Asiaa torilta! -tapahtuma, joka tarjoaa ajankohtaista keskustelua, lastenkulttuuria ja musiikkia keskellä elokuista kaupunkia. Torstai-iltapäivän tapahtuma on katsottavissa suorana Yle Areenassa.

media
Asiaa torilta! -tapahtuman logo
Yle

Tampereen keskustassa sijaitseva Laikunlava täyttyy torstaina 4. elokuuta paneelikeskusteluista ja koko perheen lastenohjelmasta. Ilmainen ja kaikille avoin Asiaa torilta! -tapahtuma järjestetään nyt toisen kerran. Se kokoaa ammattilaiset ja kansalaiset keskustelemaan journalismista ja taiteesta.

– Haluamme olla osa Tampereen kesätapahtumia. Teatterikesän ja Media&Messagen yhteyteen sopii mielestäni hyvin keskustelupäivä, jossa puhutaan ajankohtaisista yhteiskunnallisista asioista kulttuurin ja median näkökulmista. Aloitimme viime kesänä Laukontorilta, ja jatkamme hyvin onnistunutta tapahtumaa nyt Laikunlavalla, kertoo Yle Pirkanmaan päällikkö Sinikka Tuomi.

Tuomi toivoo aktiivista otetta myös yleisöltä.

– Laikunlavalle ei tulla pelkästään kuuntelemaan, vaan yleisöllä on merkittävä osuutensa keskustelussa.

Tilaisuuden järjestävät Tampereen kaupunki, Yle, Aamulehti, Tampereen Teatterikesä ja Suomen audiovisuaalisen alan tuottajat SATU ry.

Katti Matikainen, Sani, puhetta taiteesta ja mediasta

Asiaa torilta! -tilaisuuden juontaa Ylen alueuutisten ankkuri Salla Paajanen. Torstaina kello 12 alkava nelituntinen tapahtuma nähdään suorana lähetyksenäYle AreenassajaYle Tampereen nettisivulla.

Katti Matikainen
Jyri Pitkänen / Yle

Linkit suoriin lähetyksiin:

Katti Matikaisen kirjamyllykello 12 alkaen: Näyttelijät Silja Sillanpää ja Ville Mononen vetävät vuorovaikutteisen esityksen lastenkirjoista ja lukemisen lumosta.

Mitä journalismia??!!Ylen vetämä journalismipaneelikeskustelu kello 13 alkaen: Mihin toimittajia enää tarvitaan? Missä on totuus ja kuka sen kertoo?

Keskustelemassa ovat Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtaja Atte Jääskeläinen, Aamulehden päätoimittaja Jussi Tuulensuu, toimittaja Aurora Rämö ja perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaari. Keskustelun juontavat Ylen Perjantai-ohjelman toimittaja Sean Ricks ja Yle Tampereen toimittaja Mari Siltanen.

Saanko puhua – onko sana vapaa taiteessa? Aamulehden ja Tampereen Teatterikesän paneelikeskustelu kello 14.30 alkaen: Kulttuurissa eniten tilaa saa tottunut sanankäyttäjä. Entä jos oma kieli on muu kuin suomi tai elämää rajoittaa vamma, heikentynyt kunto tai ikä? Onko pakolaisella sijaa näyttämöllä? Entä kehitysvammaisella tai seksuaalista vähemmistöä edustavalla? Jos taiteella on mahdollisuus kanavoida keskustelua vihapuheen sijaan, tekeekö se sen?

Alustajina ovat teatteri-ilmaisun ohjaaja Jarmo Skön, kirjailija Alexandra Salmela, perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen, ohjaaja-käsikirjoittaja Juha Mustanoja sekä kirjailija-kriitikko Matti Mäkelä. Tilaisuuden juontavat Aamulehden kulttuuritoimituksen esimies Markus Määttänen ja teatteritoimittaja Anne Välinoro.

Paneelien välissä esiintyvät muusikot Sani Aartela ja Samuli Erkkilä. Laikunlavalle toritunnelmaa tuovat pop up -ravintolat.

Sosiaalisessa mediassa keskustelua käydään tunnisteella #asiaatorilta