Päivän tärpit: Huippumallin arkea, suomalaisfirmojen menestystä ja ulkomaalaisvalvonnan ohjeita

Yle Uutiset kertoo tänään muun muassa, milloin poliisi saa tarkastaa henkilöpaperit, ja miten kotimaisilla yrityksillä menee. Tiistaipäivä on sateinen, mutta illaksi sää selkenee.

Kotimaa
Saara Sihvonen muotinäytöksessä Pariisissa maaliskuussa.
Saara Sihvonen muotinäytöksessä Pariisissa maaliskuussa.Yannis Vlamos / AOP

Kaurapuuroa rakastava huippumalli

Suomalaisia on alkanut näkyä viime vuosina yhä enemmän maailman menestyneimpien mallien joukossa. Saara Sihvonen on tuoreimpia tulokkaita muotimaailman huipulla. Millaista on arki catwalkilla, entä mikä on kaurapuurosta pitävän suomalaisen menestyksen salaisuus?

Ranskan kirkkohyökkäyksessä kuollut pappi haudataan

Ranskassa kirkkoon tehdyssä hyökkäyksessä (siirryt toiseen palveluun) kuollut pappi Isä Jacques Hamel haudataan tänään. Hautajaiset pidetään Rouenin kaupungin Notre Damen katedraalissa. Viime tiistaina kaksi ranskalaista jihadistinuorta hyökkäsi katoliseen kirkkoon Saint-Étienne-du-Rouvrayn kaupungissa. Lyhyen panttivankitilanteen aikana nuoret tappoivat isä Hamelin. Sunnuntaina uhrin muistoksi pidettyihin katolisiin messuihin osallistui muslimeja, jotka halusivat osoittaa myötätuntoaan surmatulle papille.

Milloin poliisi saa tarkastaa henkilöpaperit?

Poliisin suorittamaa ulkomaalaisvalvontaa on arvosteltu siitä, että se asettaisi etniseltä taustaltaan erilaiset ihmiset eriarvoiseen asemaan. Mutta milloin poliisi saa kysyä ihmiseltä papereita niin, että se ei ole kiellettyä etnistä profilointia? Yle Uutiset kokosi viisi kuvitteellista esimerkkitapausta.

Miten suomalaisilla yrityksillä menee?

Euroopan talous on osoittanut jo jonkin aikaa hentoja piristymisen merkkejä, mutta kuinka hyvin suomalaiset yritykset ovat saaneet kasvusta osansa? Huomattava osa suurista yrityksistä on ehtinyt kertoa tuloksensa huhti-kesäkuulta. Esimerkiksi Neste paransi liikevoittoaan rapsakat 260 prosenttia. Tänään muun muassa Fiskars tiedottaa omasta tilanteestaan. Yle Uutiset kertoo yhteenvedon suomalaisyritysten näkymistä.

Päivällä satelee, illaksi poutaantuu

Alkuviikon sää on epävakainen. Sade- ja ukkoskuurot yleistyvät tänään koko maassa, mutta illaksi sää poutaantuu ja osin selkenee. Lämpötila on enimmäkseen 20 asteen molemmin puolin, Pohjois-Lapissa on vain kymmenkunta astetta.