1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Yle valvoi: Yön uutiset lyhyesti

Miljardööri Warren Buffet käynnisti kampanjan Donald Trumpia vastaan. Texas salli aseiden kantamisen yliopistoilla. Bolivia takavarikoi suuren määrän kokaiinia.

Ulkomaat
Kokaiinisäkkejä pihalla
Takavarikoitua kokaiinilastia vartioitiin poliisiakatemian pihalla La Pazin kaupungissa Boliviassa.Bolivian hallintoministeriö / EPA

Miljardööri Warren Buffet on vaatinut republikaanien presidenttiehdokas Donald Trumpia julkaisemaan verotietonsa. Ehdokkaat ovat perinteisesti paljastaneet verotiedot, mistä Trump on kieltäytynyt verotarkastukseen vedoten. Buffet on ryhtynyt kampanjoimaan demokraattien Hillary Clintonin tueksi.

Texasissa on astunut voimaan laki, joka sallii aseiden kantamisen yliopiston kampuksilla. Yli 21-vuotiaat opiskelijat, joilla on lupa kantaa asetta, saavat tuoda aseen piilotettuna luokkahuoneisiin. Texas on kahdeksas osavaltio, joka sallii aseet yliopistoilla.

Bolivian poliisi on takavarikoinut 7 500 kiloa kokaiinia. Huumeet oli piilotettu mineraalikuljetukseen. Lasti oli todennäköisesti matkalla Yhdysvaltoihin, jossa sen arvo olisi olut yli 310 miljoonaa euroa.

Tadžikistan aikoo sakottaa "käsittämättömiä" sanoja käyttäviä toimittajia. Sanojen käytöstä voi rapsahtaa noin 70–90 euron sakko. Tadžikistanin viranomaiset ovat viime aikoina valittaneet muiden kielten vaikutuksesta tadžikin kieleen.

Lue seuraavaksi