Pirkanmaan meripelastusseuralla rauhallinen kesä – tehtävät vähenivät

Viileä sää rauhoitti menoa alkukesästä. Suomen Meripelastuseuran Pirkanmaan yhdistyksellä on ollut tänä suvena viitisenkymmentä tehtävää, mikä on huomattavasti vähemmän kuin edellisenä kesänä.

liikenne
Meripelastusseura Pirkanmaan alus PV417 kyntää Näsijärveä
Meripelastusseura päivystää ympäri vuorokauden avovesikaudella, joka kestää yleensä vapusta marraskuun puoliväliin.SMPS Pirkanmaa

Meripelastusseuran kesä on ollut edellistä rauhallisempi Pirkanmaalla. Elokuun alkuun mennessä yhdistykselle on tullut noin 50 tehtävää eli kolmisenkymmentä vähemmän kuin viime kesänä.

Kesäkuussa viileä sää rauhoitti menoa vesillä, ja seuralla oli vain muutamia hälytyksiä. Heinäkuussa on ollut vilkkaampaa. Seuran tehtävät koostuvat etenkin konerikoista, karilleajoista ja ensiaputehtävistä.

Valtaosa tehtävistä tulee edelleen hätäkeskuksen kautta, vaikka tänä vuonna on otettu käyttöön myös meripelastusseuran oma palvelunumero. Uusi numero on kuitenkin vielä huonosti veneilijöiden tiedossa.

Numero perustettiin hätäkeskuksen työtaakan pienentämiseksi. Suurin osa meripelastusseuran tehtävistä ei vaadi pelastamista, vaan on konerikon aiheuttamia hinaustehtäviä, joissa kenelläkään ei ole välitöntä hengenvaaraa.