Laulaja lähti keikalta keinosiementämään – "Sillä oli kynnetkin lakattuina"

Tangoprinsessa Virpi Piippo on laulava seminologi, karjantarkkailija ja maatalousyrittäjä. Maatalousyrittäjien ahdingon Piippo tietää, mutta suosittelee alaa silti.

ilmiöt
Virpi Piippo.
Virpi Piippo.Jani Pihlaja / Top Focus / Seinäjoen Tangomarkkinat

Moni haaveilee laulajan urasta, mutta siihen yhdistettynä keinosiementäjän ammatti lienee harvinaisempi unelma. Tangomarkkinoilla useampana vuonna menestystä saavuttanut Virpi Piippo on kuitenkin yhdistänyt molemmat alat. Hänelle maaseutu on rakas. Nainen on omien sanojensa mukaan maatalon tyttö ennen, nyt ja aina.

– Maatilahommissa olen pienestä asti ollut mukana, vasikoita kasvatin, ja yhden sonninkin – ostin sillä mopon itselleni, Piippo kertoo.

Kokenut tangolaulaja on työskennellyt maatalousoppilaitoksessa, ollut karjantarkkailijana ja maatalousyrittäjänä, Kaiken lisäksi Piippo on toiminut myös seminologina eli keinosiementäjänä neljäntoista vuoden ajan.

– Menin kerran hommiin suoraan keikalta, kynnet punaiseksi lakattuina. Seuraava seminologi kun oli mennyt paikalle, niin siellä oli hänelle sanottu, että täällä kävi hieno semmari, sillä oli kynnetkin lakattuina, Virpi Piippo naurahtaa.

"Onhan se ihan äärettömän raskasta"

Maatalon tyttö ymmärtää maatalousyrittäjien ahdingon.

– Nostan suuresti hattua maatalousyrittäjille, tilallisille ja viljelijöille. He jaksavat yrittää ja he tekevät kovaa työtä. Toivon, että he saisivat tuloksen nimenomaan omasta tekemisestään ja työstään. Onhan se ihan äärettömän raskasta.

Seminologin työt jäivät, kun Virpi ryhtyi maatalousyrittäjäksi ja sittemmin kaupalliselle alalle.

– Jonkun aikaa tein niitä töitä samaa aikaa. Oli se rankkaa yksin pyörittää kaikkea. Ja käyhän se kukkaron päälle, kun joutuu maksamaan muille rehunteosta ja muusta.

Maatalousyrittäjyydestä haaveilevalle tangolaulaja silti suosittelee alaa.

– Elukoita pitää olla. Minulla oli parhaimmillaan 75 kappaletta eri-ikäisiä lehmätyttöjä. Ne olivat kivoja hoidettavia. Hiehon kasvatus on yksi kannattavia hommia, Piippo neuvoo.