1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotka

Mussalossa valmis tontti ja valmiit energialiittymät – tervetuloa datapalvelinkeskus

Kotka markkinoi tehostetusti Mussalossa olevaa tonttia datapalvelinkeskuksen sijoituspaikaksi. Kotkan kaupunki on varannut Jänskäntien varresta noin 20 hehtaarin tontin. Kansainvälisille yhtiöille markkinoidaan konkreettisen sijoituspaikan lisäksi valmiiksi tuotteistettuja energialiittymiä.

Kuva: Kare Lehtonen/Yle

Kotkan Mussalossa sijaitsevaa tonttia markkinoidaan tehostetusti datapalvelinkeskuksen sijoituspaikaksi.

Kotkan-Haminan seudun kehitysyhtiö Cursor markkinoi maailmanlaajuisesti datapalvelinkeskuksia ylläpitäville yhtiöille tonttia Kotkan Mussalon sataman kupeesta.

Kotkan kaupunki on varannut Jänskäntien varresta noin 20 hehtaarin tontin. Kansainvälisille yhtiöille markkinoidaan konkreettisen sijoituspaikan lisäksi valmiiksi tuotteistettuja energialiittymiä.

– Kotkan Energian sähkö- ja lämpöliittymät on valmiiksi mitoitettu eri kokoisten datakeskusten tarpeisiin, sanoo toimitusjohtaja Vesa Pirtilä.

Konkreettisen sijoituspaikan ja valmiiden liittymäratkaisujen uskotaan lisäävän yhtiöiden kiinnostusta Kotkasta, mikäli ne mielivät perustaa datapalvelinkeskuksen Suomeen.

– Näillä yhtiöillä on yleensä tulipalokiire, kun ne suunnittelevat investointia, Vesa Pirtilä sanoo.

Kotkan Energian intresseissä on saada datapalvelinkeskus Kotkaan, sillä keskukset ovat merkittäviä energian käyttäjiä.

– Keskikokoinen datakeskus käyttää sähköä suurin piirtein sen verran kuin puolet Kotkan kaupungista. Se myös tuottaa hukkalämpöä niin paljon, että sillä voisi lämmittää kolmasosan Kotkaa, Vesa Pirtilä valaisee.