Hyppää sisältöön

Turkki antoi pidätysmääräyksiä lääkäreistä

Lähteiden mukaan Turkin hallitus epäilee, että sotilassairaalan työntekijät ovat edistäneet vallankaappausyrityksestä syytetyn saarnaajan tukijoiden sotilasuraa.

Turkin pääministeri Binali Yildirim (kesk.) keskusteli Yhdysvaltain merijalkaväen komentajien kanssa Ankarassa maanantaina. Vierailu liittyi sotilasvallankaappauksen jälkeisiin toimiin Turkissa. Kuva: Turkin pääministerin lehdistötoimisto

Turkki on antanut pidätysmääräyksen sadasta Ankaran pääsotilassairaalan työntekijästä, kertoo turkkilainen televisiokanava. Joukossa kerrotaan olevan muun muassa lääkäreitä.

Pidätysmääräysten kerrotaan liittyvän viime kuun epäonnistuneen vallankaappausyrityksen tutkintaan. Asiasta kertonut yksityinen NTV-kanava ei kertonut, onko ketään sairaalassa toistaiseksi pidätetty.

Nimettömänä pysyttelevä turkkilainen virkamies vahvistaa tiedon pidätysmääräyksistä, mutta ei niiden lukumääriä. Virkamiehen mukaan Turkin hallinnossa epäillään, että sairaalan työntekijät ovat edistäneet vallankaappausyrityksestä syytetyn Fethullah Gülenin tukijoiden sotilasuraa kirjoittamalla heille sopivia todistuksia.

Vastaavasti työntekijöiden epäillään vaikeuttaneen vastustajiensa etenemistä, virkamies sanoo.

Vallankaappausyrityksen jälkeen samanlaisia väitteitä on esitetty myös sotilaskoulutuksesta.

Heinäkuun puolivälin vallankaappausyrityksen jälkeen Turkissa on erotettu, pantu väliaikaisesti viralta tai otettu kiinni yli 60 000 ihmistä, jotka ovat työskennelleet muun muassa armeijan, oikeuslaitoksen, virastojen tai oppilaitosten palveluksessa. Pidätettyjä on tuhansia.

Uusimmat pidätysmääräykset olisivat ensimmäinen kerta, kun toimet kohdistuvat lääketieteelliseen instituutioon.

.
.