1. yle.fi
  2. Uutiset

Kaitue Ylelle: Eroan Finnpilotin hallituksesta, muuta en kommentoi

Ruorijuopumuksesta suuriin sakkoihin tuomittu Ekokemin toimitusjohtaja Karri Kaitue on ilmoittanut eroavansa luotsiyhtiö Finnpilotin hallituksen jäsenyydestä. Kaitueen tuomiosta ja hallituserosta on kertonut ensimmäisenä Iltalehti. Asemaansa Ekokemin toimitusjohtajana Kaitue ei halua kommentoida.

talous
Karri Kaitue
Karri Kaitue. Yle

Karri Kaitue tuomittiin Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa sakkoihin veneliikennejuopumuksesta ja vesiliikennerikkomuksesta 22. heinäkuuta. Kaitue oli ohjannut moottorivenettään toukokuussa lähes 1,5 promillen humalassa. Sakkoja kertyi yhteensä 8800 euroa. Kaitue oli myöntänyt syyllisyytensä tekoihin.

Kaitue on Ekokemin toimitusjohtaja. Hän kertoi Yle Uutisille, että ilmoitti saamastaan tuomiosta Ekokemin hallitukselle samana päivänä, kun sai itse tiedon tuomiosta. Millään muulla tavalla hän ei halua kommentoida asemaansa Ekokemin toimitusjohtajana.

– Mä en nyt kommentoi tätä tämän enempää, Kaitue sanoi.

Karri Kaitue on ollut myös hallituksen jäsen valtion omistamassa luotsausyhtiössä Finnpilot Pilotage Oy:ssä. Kaitue on tiistaina ilmoittanut eroavansa tästä luottamustoimestaan.

Karri Kaitue nimitettiin Ekokemin toimitusjohtajaksi noin vuosi sitten. Sitä ennen hän työskenteli useita vuosia Outokummun varatoimitusjohtajana.

Asiasta ensimmäisenä uutisoi Iltalehti (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi