Jukka Jalonen toi Jokerit leirille Lappiin – RoKi kohtaa KHL-joukkueen torstaina

Helsingin Jokereiden KHL -joukkue leireilee Rovaniemellä. Leirin yhteydessä Jokerit pelaa torstaina harjoitusottelun Mestikseen valmistautuvaa Rovaniemen Kiekkoa vastaan.

urheilu
Päävalmentaja Jukka Jalonen ohjeisti pelaajia tiistaina Lappi Areenalla valmentaja Hannu Virran kanssa.
Päävalmentaja Jukka Jalonen ohjeisti pelaajia tiistaina Lappi Areenalla valmentaja Hannu Virran kanssa.Maija-Liisa Juntti / Yle

Jokereiden päävalmentaja, entinen Leijona-luotsi Jukka Jalonen kehuu Lapin urheiluopiston harjoitusolosuhteita.

Varmaan aika sekavaa peliä luvassa.

Puolustaja Topi Jaakola, Jokerit

– Täällä on erittäin hyvät olosuhteet harjoitella joukkueena. Helsingissä meillä on vaikea touhuta kahta kertaa päivässä, mutta täällä saadaan hyvä paketti ja kuivaharjoittelut ja jäät hyvin yhdistettyä, Jalonen sanoo ja kiittelee paikallisten tahojen, RoKin ja urheiluopiston panosta leirin järjestämisessä.

Lappi Areenalla tiistaina aamupäivällä harjoitellut joukkue saapui Rovaniemelle maanantai-iltana ja viipyy perjantaihin asti. Joukkueella on päivittäin kaksi jäätreeniä, jotka ovat yleisölle avoimia.

Mestis vastaan KHL

Torstai-iltana Jokerit pelaa ensimmäisen harjoitusottelunsa ennen KHL-kauden alkua. Vastaan luistelee Mestinkseen valmistautuva kotijoukkue RoKi.

– Varmaan aika sekavaa peliä luvassa. Nämä ensimmäiset treenipelit tahtoo aina olla sitä, että tuntuu, että siellä on kymmenen jätkää liikaa kentällä, Jokeri-puolustaja Topi Jaakola nauraa.

Jaakola odottaa joukkueiden tasoerosta huolimatta hyvää tapahtumaa.

– On joo eri sarjatason joukkueita, mutta samaan aikaan tämä on niin henkinen laji, että ne marginaalit ja erot on loppujen lopuksi tosi tosi pienet.

Jokereilla on Rovaniemen leirillä mukana 29 pelaajaa ja 16 toimihenkilöä, joten RoKia vastaan kokoonpanossa nähdään vain KHL -sopimuspelaajia. RoKi-Jokerit pelataan Rovaniemen Lappi Areenalla torstaina kello 18.30.