1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. hakkuut

Kirkkokedon arvometsän hakkuut närästyttävät Kaarinan luontoväkeä

Ympäristönsuojelulautakunta ehdotti metsän suojelua ja myyntiä valtiolle. Kaarina päätyi myymään sen yksityiselle. Nyt neljän hehtaarin alueella on käynnissä avohakkuu.

hakkuut
Hakkuualue Piikkiössä.
Kimmo Gustafsson / Yle

Kaarinan luontoväki on suivaantunut Piikkiön Hepojokilaaksossa sijaitsevan Kirkkokedon hakkuista. Kyseessä on reilun neljän hehtaarin laajuinen alue.

Ympäristönsuojelulautakunta ehdotti keväällä metsän suojelua ja myyntiä valtiolle. Kaupunki päätyi myymään sen yksityiselle taholle.

Ympäristöpäällikkö Jouni Saario on murheissaan alueella alkaneista hakkuista.

– Joko uusi omistaja ei ole tietoinen metsän arvosta tai sitten hakkuiden taustalla ovat muut syyt. Se on sääli, sillä kyseessä oli alueen viimeinen vanhan metsän kokonaisuus. Alue olisi niin haluttaessa päässyt osaksi Metso-metsiensuojeluohjelmaa, korostaa Saario.

"Myyntituotto vanhustenhuoltoon"

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Merja Kantalainen (kok) perustelee myyntipäätöstä historiallisilla syillä. Kyseessä oli testamenttilahjoitus, johon sisältyy ehto, jonka mukaan alueesta saatava tuotto pitää ohjata vanhustenhuollon hyväksi.

– Päätös tehtiin tarjousten perusteella. Ihan yhtä hyvin parhaimman tarjouksen olisi voinut tehdä yhdistys, valtio tai joku muu taho. Nyt se vain sattui olemaan yksityishenkilö.

Kirkkokedon hakkuisiin Kantalainen suhtautuu omien sanojensa mukaan pragmaattisesti.

– Päätös on tehty. En näe hakkuille mitään estettä. Uusi omistaja saa toteuttaa maallaan parhaaksi katsomiaan toimenpiteitä, kunhan ne ovat lain mukaisia, korostaa Merja Kantalainen.

Lue seuraavaksi