Menneisyyden etsijät osuivat jälleen "hopea-apajalle"

Kanta-Hämeestä on löytynyt jälleen lisää arvokkaiksi epäiltyjä muinaisia esineitä. Kanta-Hämeen menneisyyden etsijät osuivat metallinpaljastimineen paikkaan, josta paljastui hopeakolikoita, keramiikkaa ja lintuneula. Virallisen varmistuksen löydön arvosta tekevät arkeologian asiantuntijat.

kulttuuri
Hopeaesineitä, kolikoita ja lintuneula.
Kanta-Hämeen menneisyyden etsijät

Kanta-Hämeen menneisyyden etsijät löysivät metallinpaljastuslaitteiden avulla heinäkuun lopulla hämäläispellosta useita muinaisia esineitä ja hopeakolikoita sekä keramiikkaa. Lähistöllä sijaitsevasta metsäsaarekkeesta paljastui harvinainen lintuneula.

– Tällaisia lintuneuloja on Suomesta löydetty parikymmentä, mutta metallinpaljastimien avulla ei milloinkaan aikaisemmin, sanoo Reijo Hyvönen Kanta-Hämeen menneisyyden etsijöistä.

Hyvönen arvioi tämän kertaisten löytöjen olevan peräisin joko viikinki- tai ristiretkiajalta (siirryt toiseen palveluun) elli jaksolta vuodesta n. 800 vuoteen n. 1300. Lopullisen varmistuksen löydön arvokkuudesta tekevät arkeologian asiantuntijat.

Kanta-Hämeen menneisyyden etsijöitä ilahdutti myös samassa yhteydessä löydetty siro keihäänkärki.

– Onhan tämä hienoa. Taas jotain erikoista on tässä paikassa ollut, epäilee Reijo Hyvönen.

Kanta-Hämeen menneisyyden etsijät ovat löytäneet viime vuosina useita jälkiä hämäläisestä esihistoriasta. Löydöissä on paljastunut mm. koruja, aseita ja rahoja.