Nordea alkaa laskuttaa käteisnostosta

Marraskuusta alkaen Nordean asiakkaat voivat nostaa käteistä neljä kertaa kuukaudessa ilmaiseksi, ja sen jälkeen jokainen nosto maksaa. Uusi käytäntö koskee sekä kotimaassa että EU-maissa tehtyjä nostoja.

Kotimaa
Nordean pankkikonttori Helsingissä.
Yle

Nordea muuttaa käteisnostohinnoitteluaan Suomessa ja ulkomailla.

Marraskuusta alkaen Nordean pankkitileiltä saa nostaa ilmaiseksi neljä kertaa kuukaudessa, minkä jälkeen jokaisesta käteisnostosta joutuu maksamaan 40 senttiä. Tähän asti käteisnostot kotimaan Otto-automaateilla ovat olleet ilmaisia.

Sama käytäntö pätee marraskuusta lähtien myös ulkomailla, eli neljä ensimmäistä käteisnostoa kuukaudessa ovat ilmaisia, ja viidennestä alkaen jokainen nosto maksaa 40 senttiä. Tällä hetkellä jokainen ulkomailla tehty käteisnosto maksaa 60–75 senttiä.

Käteistä saa nostaa vastedeskin ilmaiseksi pankkikonttoreissa sekä tiettyjen kauppojen ja kioskien tiskeiltä ostojen yhteydessä.

Nordea kertoo haluavansa yhdenmukaistaa käteisnostojen hinnoittelua EU- ja ETA-alueella. Pankkikonsernin mukaan suomalaiset maksavat ostoksiaan yhä useammin kortilla. Vielä joulukuussa Nordea kertoi, ettei se aio lisätä käteisnostojen maksullisuutta.

Uusista käteisnostokäytännöistä uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Päivitetty 2.8.2016 klo 23:30: Lisätietoa käteisnostosta pankeissa ja kaupoissa