Mies kurkisteli talon ikkunoista – murtosarjasta epäilty jäi kiinni Kotkassa

Alle 30-vuotias liettualaismies on otettu kiinni useasta Kouvolassa ja Lahdessa tehdystä asuntomurrosta epäiltynä. Mies jäi poliisin haaviin, kun hän eksyi omakotitalolle, jossa asukkaat olivat paikalla.

murto

Useasta asuntomurrosta epäilty mies jäi nalkkiin ajojahdin päätteeksi Kotkassa toissa viikon lauantaina.

Hätäkeskus sai ilmoituksen miehestä keskellä yötä 23. heinäkuuta, jolloin Kotkan Aittakorvessa sijaitsevan omakotitalon asukas oli havainnut jonkun liikkuvan ikkunan takana lampun kanssa.

Poliisi havaitsi etsintöjen aikana kovaa vauhtia ajavan auton ja lähti seuraamaan sitä. Kuski pakeni poliisia, kunnes ajoi itsensä mottiin Salonmäentiellä Kotkan ja Kouvolan rajamailla.

Murtoja saattaa paljastua lisää

Miestä epäillään viidestä asuntomurrosta Kouvolassa ja kahdesta Lahdessa. Murrot oli havaittu 19.–21. heinäkuuta. Kouvolan-tapaukset sattuivat omakotitaloalueilla Inkeroisissa ja Korialla. Poliisin mukaan on mahdollista, että myös muihin taloihin on murtauduttu.

– Tapauksia voi tulla ilmi lisää, kun ihmiset palaavat lomiltaan, sanoo Veli-Matti Soikkeli Lounais-Suomen poliisista.

Rikosepäilyt ovat Lounais-Suomen poliisin tutkinnassa, koska sama mies on epäiltynä kolmesta Lounais-Suomessa aiemmin tapahtuneesta asuntomurrosta. Tapaukset sattuivat viime vuonna Uudessakaupungissa, Raumalla ja Maskussa. Tällä hetkellä mies on vangittuna Turussa.

Poikkeuksellisen tapauksesta tekee se, että tämän hetken tiedon mukaan epäillyllä ei ollut rikoskumppaneita.

Saaliina rahaa ja kultaesineitä

Poliisi on takavarikoinut epäillyltä mieheltä runsaasti kultaesineitä, käteistä ja sekä pienelektroniikkaa.

Käteistä on löytynyt arviolta tuhansia euroja, ja koko saaliin arvo nousee rikoskomisario Veli-Matti Soikkelin mukaan helposti kymmeniin tuhansiin euroihin.

Seuraavaksi poliisi kuulustelee asianomistajia ja jatkaa murtosarjan tutkintaa, kunnes tapaukset etenevät käräjäoikeuden käsittelyyn syksyn aikana.

Asuntomurroista ja epäillyn miehen kiinniotosta kertoi ensimmäisenä Kouvolan Sanomat.