Manskin kivet uusii VRJ Etelä-Suomi – Larikka ei kannata asian käsittelyä uudelleen

Yhtiö toteuttaa kävelykadun urakan 1,9 miljoonalla eurolla. Kouvolalaiset astelevat tulevaisuudessa kiinalaisten kivien päällä, joka on aiheuttanut väittelyä kaupungissa.

Kouvola
kiviä vanerin päällä
Juha Korhonen / Yle

Kouvolan kävelykatu Manskin katukivet tulee uusimaan VRJ Etelä-Suomi Oy. Yhtiö toteuttaa urakan 1,9 miljoonalla eurolla. Yhtiön tarjous oli tarjouskilpailun halvin.

Remonttiin kuuluu myös kävelykadun kattaminen osittain. Siitä järjestetään oma tarjouskilpailunsa. Saneeraustyöt käynnistyvät syksyllä, ja ensimmäisen vaiheen pitäisi valmistua ensi kesään mennessä.

Katukivien uusimisessa käytettävät kivet tuodaan Kiinasta, joka on herättänyt Kouvolassa paljon keskustelua viime aikoina. Tekninen lautakunta selvitti vielä erikseen, mitä kotimaisen kiven käyttäminen maksaisi. Arvion mukaan hinta olisi kuitenkin noussut sadoilla tuhansilla euroilla.

Esimerkiksi kaupunginhallituksen jäsen Pekka Korpivaara (pro) vaati tiistaina Kouvolan Sanomissa, että kaupunginhallituksen on käsiteltävä kivetysasia vielä uudelleen.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jari Larikka (kok.) ei lämpene ajatukselle.

– Ei ole syytä, jos päätöksessä ei ole juridisia ongelmia. Olen pyytänyt vielä kaupunginjohtajaa selvittämään tämän asian, koska asiassa on liikkeellä nyt liian paljon maallikkoasiantuntijoita, sanoo Larikka.

Nykytiedoilla Larikka ei käyttäisi kaupunginhallituksen otto-oikeutta. Jos menettelytavoissa löytyisi virheitä, niin ne Larikan mukaan korjataan.

– Ymmärrän, että tekninen lautakunta on painottanut tiettyjä asioita ja ottanut mielummin halvemman tarjouksen. Säästetylle rahalle löytyy muutakin käyttöä. Uskon, että arvostelijat olisivat olleet liikkeellä, jos olisi valittu kalliimpi vaihtoehto, jolloin olisi ihmelty, miksi Manskiin syydetään niin paljon rahaa.

Kouvolan kaupunginhallitus kokoontuu seuraavan kerran 15.8.