Kokoomus tyrmää Porin perussuomalaisten esityksen: "Jonkinlainen vastuullisuus pitää olla"

Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Bia Kaski ei hyväksy näkemystä, että Porin politiikkaa olisi viime vuosina tehty pelkästään kokoomuksen tavoitteiden mukaan. Perussuomalaisten valtuustoryhmän johtaja Tommi Salokangas vaatii muita puolueita yhteistyöhön kokoomusta vastaan.

Pori
Porin kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Bia Kaski.
Antti Laakso / Yle

Porin kokoomuksen valtuustoryhmää johtava Bia Kaski hämmästelee perussuomalaisten kommentteja kokoomuksen johtavasta roolista Porissa.

Porin perussuomalaisen valtuustoryhmän puheenjohtaja Tommi Salokangas toivoo, että muut Porin valtuustoryhmät yhdistäisivät rivinsä kaupungin politiikan suunnan muuttamiseksi ja kokoomuksen aseman heikentämiseksi. Salokankaan mielestä Porin politiikkaa on viime vuosina viety kokoomuksen tahtomaan suuntaan.

– Ihmettelen, että Tommi fiksuna miehenä tulee tällaisella ulos. Ihan kauheasti tässä ei ole asiasisältöä. Tällä valtuustokaudella kaikista asioista on mielestäni neuvoteltu hyvin yhdessä, Bia Kaski sanoo,

Kuka esitti lomautuksia?

Salokangas arvosteli haastattelussaan muun muassa sitä, että Porissa on päädytty laajoihin lomautuksiin kokoomuksen vetovastuulla. Kaski korostaa, että lomautuksia tehdään, koska budjetti on ylittymässä merkittävästi.

Ihmettelen, että Tommi fiksuna miehenä tulee tällaisella ulos.

Bia Kaski (kok.)

– Täytyy muistaa, että lomautuspäätöksistä suurin osa on tehty yksimielisesti. Nyt aletaan heti pestä käsiä lomautuksista. Ainoastaan me ja keskusta emme ole lähteneet tähän vaan seisomme ryhdikkäästi päätösten takana, Kaski sanoo ja viittaa siihen, että myös SDP ja vasemmistoliitto ovat arvostelleet lomautuspäätöksiä.

Bia Kaski nostaa esille myös, että perussuomalaiset ovat itse ensimmäisenä esittäneet lomautuksia Porissa.

– [Entinen valtuustoryhmän johtaja] Janne Salonen oli se, joka ensimmäisenä huuteli lomautusten perään. Jonkinlainen logiikka ja vastuullisuus pitää politiikassa olla, vaikka vaalit lähestyvät. Toivottavasti tämä on vaalipeliä, sillä muuten tässä ei ole mitään järkeä, Kaski sanoo.

Budjetin laadinnasta kiistaa

Bia Kaski sanoo pitävänsä erikoisena ajatusta, että kokoomus jätettäisiin ulkopuolelle ensi vuoden budjetin valmistelusta. Perussuomalaisten Salokangas toivoo, että muut puolueet yhdistäisivät voimansa jo ensi vuoden budjetin laadinnassa.

Voisi olla ihan mielenkiintoista lukea ehdotus, joka on tehty ilman, että suurin puolue on mukana.

Bia Kaski (kok.)

– Voisi olla ihan mielenkiintoista lukea ehdotus, joka on tehty ilman, että suurin puolue on mukana. Suurimman puolueen puheenjohtajana toivon, että tämä ei toteudu vaan kaupunkilaisten asioita viedään eteenpäin, Kaski sanoo.

Tommi Salokangas katsoo, että kokoomus on vienyt Porissa politiikkaa siihen suuntaan, että kaupunki ei enää tuota palveluja aiempaan tapaan itse vaan ostaa palveluja yhä enemmän yksityisiltä yrityksiltä.

Salokangas pitää muutosta siirtymänä kohti verovaroilla tuettua markkinataloutta. Bia Kaski ei halua kommentoida väitettä suoraan, mutta korostaa, että Porissa on edistettävä yrittäjyyttä ja tästä on ollut yksimielisyys myös kaupunginhallituksen pöydän ääressä.