1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. liikuntapalvelut

Turun korkeakoulut yhdistivät liikuntapalvelut – opiskelijoille entistä laajempi liikuntatarjonta

Turkulaisten korkeakouluopiskelijoiden liikuntapalveluiden tarjonta laajenee.

Kuva: Yle

Turun korkeakoulut yhdistävät opiskelijoille tarjottavat liikuntapalvelut. Elokuun lopussa käynnistyvä liikuntatoiminta on nimetty Campus Sportiksi.  Aiemmin jokainen korkeakoulu on tuottanut erilaajuisia liikuntapalveluita omille opiskelijoilleen.

Campus Sportissa ovat mukana Turun yliopisto, Åbo Akademi, Turun ammattikorkeakoulu, Yrkeshögskolan Novia, Humak ja Diak. Yhteensä palvelun piirissä on noin 40 000 opiskelijaa. Tavoitteena on saada palveluille yli 5 000 käyttäjää.

Liikuntapalveluiden yhdistämisen myötä liikuntatarjonta laajenee huomattavasti. Tarjolla on muun muassa ohjattua ryhmäliikuntaa, viisi kuntosalia, palloiluvuoroja, juoksutunteja ja mahdollisuus vesiliikuntaan.

Koordinaattori Joonas Niemen mukaan esimerkiksi ohjattujen liikuntatuntien määrä tulee olemaan noin sata viikkotuntia. Niemen mukaan yhdistämisen taustalla eivät ole säästöt, vaan monipuolisemmat liikuntamahdollisuudet.

– Tavoitteena on ollut, että korkeakoulujen opiskelijoille ja henkilöstölle saadaan yhdenvertaiset palvelut. Alussa tulee kyllä suurempia kuluja, mutta pitkällä tähtäimellä voi tulla säästöjäkin, kertoo Joonas Niemi.

Teknisesti järjestelmä toteutetaan sähköisesti: opiskelija voi varata ja maksaa palvelut verkossa. Opiskelija saa maksua vastaan sähköisen kulkukortin, jolla tunnistaudutaan liikuntapaikoilla sijaitseviin itsepalvelupäätteisiin.

Liikuntapalvelujen peruskäyttö maksaa opiskelijalle 60 euroa lukuvuodessa.