Valio keskittää erikoismaitotuotantonsa Jyväskylään

Valio siirtää erikoismaitojen pakkauksen Tampereelta Jyväskylään. Jyväskylän meijerissä tehdään jatkossa pääosa Valion erikoismaitotuotteista.

Valio
Rekkoja Valion Jyväskylän yksikön pihassa
Jani Ilola / Yle

Päätös liittyy tänään Tampereella päättyneisiin yt-neuvotteluihin, joiden tuloksena Tampereen meijerin tuotannollinen toiminta lopetetaan syyskuun loppuun mennessä. Tampereen meijerin sulkemisen vuoksi työt päättyvät 48 henkilöltä, osalle heistä tullaan kuitenkin tarjoamaan työtehtäviä muista Valion toimipisteistä.

Jyväskylään siirtyvien erikoismaitojen valmistus tuo kaupunkiin viisi työpaikkaa, kertoo Jyväskylän tehtaanjohtaja Jukka Partti.

– Siirtyvien tuotteiden vaikutus on meille noin miljoonaa maitolitraa kuukaudessa. Sillä työllistetään noin viisi henkilöä lisää, Partti sanoo.

Erikoismaitojen tuotanto keskittyy jatkossa Jyväskylän meijeriin.

– Joitakin pienen volyymin UHT-tuotteita tehdään Turengissa, mutta pääosa valmistetaan Jyväskylässä.

Tampereelta siirtyvä tuotanto viedään Jyväskylästä Ruotsiin ja Tanskaan. Samoja tuotteita on tähänkin asti tehty Jyväskylässä, tosin eri tuotantokoossa.

Jyväskylässä valmistetaan muun muassa Valion laktoosittomia maitojuomatuotteita, sekä Plus-maitotuotteita.

_Edit: Korjattu 3.8. klo 15:55 siirtyvien maitotuotteiden tuotantomäärä Jyväskylässä. Uutisessa kerrottiin aiemmin, että määrä olisi viisi miljoonaa litraa kuukaudessa – oikea määrä on noin miljoona litraa. _